Nieuwe DWS-voorzitter Abdel Betti wil vooruit kijken

DWS heeft een nieuwe voorzitter. Abdel Betti werd afgelopen vrijdag gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij is daarmee de opvolger van Brigitte Both geworden die vorige week door het bestuur uit haar functie werd ontheven.

Both wil er niet veel woorden meer aan vuil maken over wat er afgelopen week allemaal is gebeurd. Both: “Ik ben vrijdag wel aanwezig geweest, maar wat ik daar gezien hebt werd ik niet vrolijk van. Ouders van leden mochten niet aanwezig zijn omdat ze zelf geen lid zijn, maar ondertussen zaten er wel allemaal andere mensen die geen lid zijn van de club.  Het is gewoon een grote bende. Ik had graag door gegaan, maar het werk is mij door Betti en penningmeester Rachid Belmahdi onmogelijk gemaakt.”

Er waren uiteindelijk, na een uitstel van bijna een uur, zo’n veertig mensen bij de ledenvergadering aanwezig. Betti: “Ik denk dat het er wel zo’n honderd waren, maar de avond liep in ieder geval anders dan ik verwacht had. Ik dacht dat Brigitte met een nieuw bestuur zou komen en dat er gestemd zou gaan worden. Dat was echter helmaal niet het geval. De avond verliep heel rustig en we hebben het mandaat gekregen van onze leden om verder te gaan met waar we mee bezig zijn.”

Na wat onrustige jaren bij DWS lijkt de rust nu terug. Betti: “We gaan goed op prestatief gebied zowel bij het eerste als bij de jeugd en we hebben onze schuld aan de deelraad in een jaar tijd weten terug te brengen van 80.000 naar 50.000 euro. Voor de rest moet duidelijk zijn dat er maar een belang is en dat is dat van DWS. Daar gaan we heel hard aan werken.”

Brigitte Both werd er door diverse mensen op gewezen dat ze aangifte tegen discriminatie kan doen. Tot op heden heeft ze dat niet gedaan. Both: ” Ik heb nergens zin in momenteel. Ik laat het allemaal even bezinken. Ik wil geen lid meer zijn van deze club. Mijn plan voor een nieuw jeugdplan ligt er nog steeds en dat mogen ze gebruiken. Als ze zeggen dat ik dat niet heb liegen ze.”

Betti zegt vervolgens dat Both liegt. Betti: ” Ik heb geen jeugdplan van haar ontvangen en ik heb het ook niet gezien. Ik kan daar dus helmaal niets mee. Zij moet nu gewoon accepteren dat wij het mandaat van de leden hebben om te besturen. En daar maakt zijn geen onderdeel meer van uit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS