Home / Algemeen / Nieuwe keeper voor JOS Wgm

Nieuwe keeper voor JOS Wgm

JOS Watergraafsmeer heeft deze week een nieuwe keeper aangetrokken. Mitchel Dijkstra komt met ingang van volgend seizoen over van Koninklijke HFC. De pas 20 jarige keeper is geen onbekende in het amateurvoetbal in Amsterdam. Zijn jeugd genoot hij bij SV Diemen en Dijkstra speelde twee keer een periode bij AFC. Volgend jaar zal hij de strijd moeten aangaan met de huidige keeper van JOS, Martijn Middelbeek. De broer van de trainer is inmiddels 36 en het zal dus een strijd worden tussen de ervaring en de jeugd.

Hoe is het contact met JOS Watergraafsmeer tot stand gekomen?
Dijkstra:’Een van mijn beste vrienden is Roy Bussman en die speelt bij JOS. Via hem hoorde ik dat ze op zoek waren naar een keeper en zo is het gaan rollen. Ik woon zelf in Diemen, bijna om de hoek bij Sportpark Drieburg. Dat is een prettige bijkomstigheid.’

Dijkstra verruilde vorig jaar AFC voor Kon. HFC, maar kwam niet veel aan spelen toe.
Dijkstra:’Ik heb drie wedstrijden in de basis gestaan. Dat is niet veel. Daarvoor speelde ik bij AFC en trainer Cor ten Bosch durfde het ook niet aan om mij als hele jonge keeper erin te zetten. Ik doe nu een klein stapje terug in niveau zodat ik hopelijk aan spelen toekom.’

Mitchel Dijkstra
Mitchel Dijkstra

Hiervoor moet Dijkstra de concurrentie aangaan met Martijn Middelbeek, de broer van de trainer nog wel.
Dijkstra:’Ik heb met trainer Sander Middelbeek gesproken en hij kwam over als een vakman. Keeper Martijn Middelbeek is wel wat ouder, maar ook heel ervaren natuurlijk. Ik zal er alles aan doen om mezelf te bewijzen en zo hoop ik een basisplaats af te dwingen.

Zal die strijd plaatsvinden in de eerste klasse of in de hoofdklasse?
Dijkstra:’Toen ik de eerste gesprekken had, zag het er duidelijk naar uit dat JOS ging promoveren naar de hoofdklasse. Nu, een maand later, is dat niet meer zeker. Het maakt me in principe niet uit, maar mocht AFC degraderen uit de topklasse en Kon. HFC blijft in de hoofdklasse, dan zou ik ineens tegen allebei mijn oude clubs spelen. Dat zou wel erg mooi zijn.’

Heeft Dijkstra, die ook voor FC Utrecht en nationale jeugdselecties speelde, nog ambities voor betaald voetbal?
Dijkstra:’Dat heb ik wel altijd gedacht. Nu studeer ik volgend af aan de Johan Cruijff University en zal ik meer gericht zijn op een maatschappelijke carrière. Als ik daarnaast over een jaar of vier vijf in de topklasse zou kunnen spelen zou dat fantastisch zijn. Die ambitie heb ik nog zeker wel.’

JOS Watergraafsmeer heeft hiermee zeker een keeper met toekomst aan de selectie toegevoegd. De vraag is of de overgang van oud naar jong in het doel volgend seizoen al plaatsvindt.

Send this to a friend