Nieuwe nederlaag voor SDO in titelstrijd

Dat de laatste loodjes vaak het zwaarst wegen, blijkt als adagium volledig op te gaan voor zondag Hoofdklasser SDO. Na de stevige nederlaag van vorige week tegen Alcides pakten de Bussumers ook thuis tegen MSC/Amslod geen punten: 1-2. Door de resultaten van de directe concurrentie doet SDO echter nog steeds mee om de prijzen.

Het was op het zonovergoten Sportpark de Kuil geen hoogstaande wedstrijd. SDO wilde wel, maar hanteerde een te laag tempo om het MSC echt lastig te maken. De bezoekers uit Meppel gingen in eerste instantie mee in dit spel waardoor de eerste veertig minuten van de wedstrijd zich weinig enerverend voltrokken. Opvallend genoeg vielen er in het eerste bedrijf toch drie doelpunten.

MSC kwam in de 41ste minuut op voorsprong door Danny Bijlsma die – volledig vrijstaand – een corner binnen kopte. Twee minuten later verdubbelde Jim Veltmaat de score voor MSC na een goede pass vanaf het middenveld. Oog-in-oog met doelman Rolf Hazelaar schoot hij de bal keurig in de linkerhoek. Gelijk na dit doelpunt deed Joost Heerschop wat terug voor SDO. De rechtsbuiten plaatst de bal na een individuele actie vanaf een meter of twintig prachtig in de bovenhoek: 1-2.

Na de rust ging SDO met iets meer initiatief op zoek naar de gelijkmaker. De Bussumers kregen langzaam meer grip op de wedstrijd en slaagden er steeds beter in om MSC de wil op te leggen. Het duurde tot het laatste kwartier voordat dit resulteerde in echte kansen. Een schot van Heerschop verdween over en verdediger Micha Fokker, die in de tweede helft was doorgeschoven om als vierde aanvaller te fungeren, zag een voorzet te laat om de bal goed in te koppen.

Het ontbrak de Bussumers in de laatste minuten ook aan een beetje broodnodig geluk. Tot twee keer toe verdween een inzet via de kluts net aan de verkeerde kant van de paal, Theo Visser was nog dichtbij met een schot uit een afgeslagen corner (naast) en tot slot raakte Fokker in blessuretijd nog het aluminium.

Op die manier bleef de 1-2 ruststand ook als eindstand op het scorebord staan. Het verlies wordt voor SDO enigszins gecompenseerd door het verlies van Hoogeveen bij AWC en het gelijke spel van RKZVC op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Zo blijft er ondanks het verlies nog genoeg om voor te spelen in de laatste twee wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO