Home / Algemeen / Nieuwelingen leiden Ajax Vrouwen voorbij Linfield

Nieuwelingen leiden Ajax Vrouwen voorbij Linfield

De Ajax Vrouwen staan op de drempel van het bereiken van het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Benno Nihom won vrijdagmiddag ook haar tweede kwalificatiewedstrijd. Het Noord-Ierse Linfield werd met 2-0 verslagen.

Wanneer dat de tweevoudig landskampioen eenmaal de smaak te pakken heeft, is Ajax simpelweg een maatje te groot voor de tegenstanders. Dat was in de tweede helft tegen Wexford Youths (4-1) zo en nu tegen Linfield niet anders. De Amsterdammers ontsnapten in de eerste minuut nog aan een vroege tegentreffer – Kirsty McGuinness raakte de paal – maar hadden daarna de controle over de wedstrijd en gaven die niet meer uit handen.

Na een klein half uur spelen opende de Finse aanwinst Iina Salmi vanuit een lastige hoek de score. Deze werd vlak na rust verdubbeld door een andere nieuweling: Vanity Lewerissa. De aanvalster, overgekomen van PSV, rondde een goede combinatie af voor de 2-0.

Pas in de zeventigste minuut leek Linfield iets terug te doen. Nadat de ingevallen Ajacied Lucie Akkerman in de fout ging, mocht McGuinness aanleggen vanaf elf meter. Haar strafschop werd gepakt door keepster Marieke Ubachs, die de hele wedstrijd nauwelijks iets te doen kreeg.

De 2-0 bleef tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. Hierdoor is Ajax slechts één zege verwijderd van plaatsing voor het hoofdtoernooi. Maandag kan de kwalificatie worden veiliggesteld tegen het IJslandse Þór/KA.

Foto: Ajax Vrouwen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)