Nieuwkomers Makraou en Abdul helpen AGB aan tweede zege op rij

Een maand geleden kondigde Imdat Ilguy aan dat er in de eerste weken nog niet teveel verwacht hoeft te worden van zijn AGB. De oefenmeester had naar eigen zeggen “enkele weken nodig”. Desondanks zijn de Amsterdammers goed begonnen in de zondag eerste klasse A en werd tegen Hillegom (2-0) de tweede zege op rij geboekt.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op en kregen beide ploegen een paar goede mogelijkheden om de score te openen. In de tweede helft maakte AGB het verschil. Na ruim een uur spelen verscheen Younes Makraou door een goede aanval voor de Hillegomse doelman, die hij kansloos liet voor de 1-0. Tien minuten later volleerde Rahim Abdul raak uit een voorzet van Amine Ennali: 2-0. “Ik vond ons in de tweede helft verreweg de betere en hadden al veel eerder moeten scoren.”

Toch ging dit met de speelstijl zoals hij die idealiter voor ogen heeft. Omdat de aanpassingen tijd nodig hebben, besloot Ilguy na de tegenvallende groepsfase van de districtsbeker al anders te gaan spelen. “Het ‘honderd procent pressie’ hebben ze nog niet helemaal door. We worden we iedere week beter, gaan steeds iets hoger druk zetten, maar we zijn nog niet daar waar ik wil zijn. Wel beginnen we beter te voetballen. Daar ben ik vooral tevreden over.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB