Nino van den Heuvel

Nino van den Heuvel OFC’er na Spaans avontuur

OFC heeft zich voor aankomend seizoen flink versterkt, trainer Eric Heerings kan acht aanwinsten verwelkomen. Eerder werd al bekend dat spits Tim Freriks overkomt van Jong FC Utrecht, daarnaast kwam de achtvoudig Armeens international Norair Mamedov-Aslanyan over van Katwijk. Een andere nieuweling is de 21-jarige Nino van den Heuvel.

Van den Heuvel speelde tot medio 2018 bij Fortuna Wormerveer, maar maakte vervolgens de overstap naar het Spaanse CF La Nucia. De club was toen actief op het vierde niveau in Spanje en het dorp ligt 50 kilometer ten noorden van Alicante. Nino vertelt over zijn avontuur in Spanje en wat hem deed besluiten om toch weer in Nederland te gaan voetballen.”

“Aan het eind van vorig seizoen heb ik stage gelopen bij RKC Waalwijk, maar kreeg ik te horen dat ze mij niet wilden hebben”, vertelt Van den Heuvel.  “Vervolgens hoorde ik dat er een testwedstrijd was van een Spaanse ploeg en dat ook de technisch directeur kwam kijken. Die wedstrijd heb ik toen gespeeld, maar vervolgens hoorde ik een hele periode niets. Midden juli kreeg ik opeens een berichtje of ik daar wilde spelen. Daar heb ik gelijk voor gekozen en ben in het vliegtuig gestapt.” La Nucia heeft Nederlandse mede-eigenaren en Van den Heuvel kwam dan ook flink wat andere Nederlandse spelers tegen.

Spaans avontuur

De eerste weken stonden in het teken van acclimatiseren, om te wennen aan het weer en de cultuur. Het plan was dat hij na enkele weken zou kunnen aanhaken bij het eerste elftal van La Nucia. “Ik begon bij de O23, maar in de eerste week na de voorbereiding raakte ik geblesseerd. Hierdoor heb ik er twee maanden uit gelegen.” De verdediger liep een lastig te behandelen enkelblessure op. “Dat was wel jammer, ik was net naar Spanje verhuisd, had er erg veel zin in en toen gebeurde dat.” Toen Van den Heuvel hersteld was van zijn blessure, sloot hij enkele weken later toch aan bij het eerste elftal. “Alleen het team behaalde goede resultaten, stond bovenaan in de competitie. Dus minuten maken zat er niet in. Wel heb ik erg mooie oefenwedstrijden gespeeld, onder meer tegen een ploeg uit de Chinese Super League. Dat was wel een hele ervaring om mee te maken.” Ook trainde de verdediger minimaal zeven keer per week. La Nucia heeft een reusachtig, professioneel sportcomplex, waar onder andere Schalke 04, Manchester City en de Engelse nationale ploeg al eens hun trainingskamp belegden.

Perspectief

Een mooie ervaring dus, maar door het gebrek aan perspectief begon Van den Heuvel te twijfelen of zijn toekomst nog wel in Spanje lag. Hij keerde terug naar Nederland toen La Nucia via de nacompetitie promotie naar het derde niveau afdwong. Direct na zijn terugkomst in Nederland kon hij meetrainen in Oostzaan. “Toevallig had OFC iemand in de buurt, die kwam naar mij kijken. En het meetrainen beviel gelijk.” Naast het voetballen bij OFC gaat Van den Heuvel ook de studie fysiotherapie in Amsterdam doen.

Concurrentie bij OFC

Wat zijn zijn verwachtingen voor komend seizoen bij OFC? “De concurrentie bij OFC is natuurlijk moordend, er lopen veel goede spelers en het niveau is hoog. Ik ga ervoor strijden om minuten te maken, daarom is het belangrijk dat ik in de voorbereiding goed presteer.” Aankomende zaterdag speelt OFC de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In Ermelo neemt de ploeg van trainer Heerings het op tegen DVS’33.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC