OFC haalt voormalig Armeens international Norair Mamedov-Aslanyan (Katwijk)

Derdedivisionist OFC heeft volgend seizoen de beschikking over een achtvoudig Armeens international. Aanvaller Norair Mamedov-Aslanyan komt over van Katwijk en is de vijfde aanwinst voor de Oostzaners, waar hij herenigd wordt met zijn oude carpoolmaatje Bryan Ottenhoff.

Een jaar geleden was Mamedov-Aslanyan ook in beeld bij OFC toen hij het profvoetbal vaarwel zei. De inwoner van Hoofddorp zocht een topamateurclub in de buurt en vroeg meerdere bekenden, waaronder Ottenhoff, om tips. Uiteindelijk kreeg Katwijk zijn voorkeur, maar kon na één seizoen en 32 wedstrijden in de Tweede Divisie alweer vertrekken. Vervolgens werd er opnieuw contact gelegd met OFC. Daar kent de aanvaller ook oud-ploeggenoot Calvin Valies (Telstar) en landgenoot Atam Koroglu. “Het is toch fijn als je wat jongens kent. Dat was belangrijk voor mij, dat ik niet ergens helemaal nieuw zou zijn.”

Mamedov-Aslanyan kwam als profvoetballer onder meer uit voor FC Groningen, Willem II, Almere City, Telstar, het Armeense Alashkert en FC Emmen. Bovendien diende hij tussen 2013 en 2015 acht maal het nationale elftal van Armenië. Al die ervaringen neemt de 28-jarige schaduwspits komende zomer mee naar Oostzaan. “Ik ben iemand die speelt om te winnen en wil presteren. Het hoeft niet altijd mooi”, zegt hij over zijn eigen ‘zakelijkheid’. “Misschien dat ze dit jaar promoveren, anders hoop ik volgend seizoen met het team de stap naar de Tweede Divisie te kunnen maken.”

Ondertussen liggen de carpoolschema’s met Ottenhoff, die vlakbij Mamedov-Aslanyan woont, al klaar voor na de zomer. Dat deden ze eerder al in hun tijd bij Telstar. “Ik heb hem al gesproken, dat gaat straks zeker weer gebeuren. Ik ken Bryan heel goed en dat klikt wel. Ik hoop dat we samen een mooi jaar kunnen hebben.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC