Home / Algemeen / Nipte nederlaag AFC (zaterdag) bij Jodan Boys

Nipte nederlaag AFC (zaterdag) bij Jodan Boys

AFC heeft ook haar derde competitiewedstrijd in 2018 niet in winst kunnen omzetten. In de zaterdag hoofdklasse A was Jodan Boys met 2-1 te sterk. De ploeg van Benno Nihom kwam in het slot van de wedstrijd nog dicht in de buurt van een punt, maar het keerde uiteindelijk met lege handen terug naar Amsterdam.

De openingsfase was voor de thuisploeg. AFC ontsnapte in de eerste tien minuten aan een achterstand. Jodan Boys was twee keer gevaarlijk via Fanny Waandels maar zijn eerste kans kopte hij hard naast en daarna zag hij zijn inzet gekeerd worden. Ook Enzo Huntink kreeg een goede mogelijkheid om de score te openen, maar hij schoot hard over. Na het eerste kwartier kwam AFC beter in de wedstrijd en kregen ook de Amsterdammers kansen om op voorsprong te komen. Mauritsio Helstone miste oog-in-oog met doelman Marvin Straver en ook Thierry van de Kooye wist het net niet te vinden.

Toch was het Jodan Boys dat zeven minuten voor rust de score opende. Fanny Waandels kopte een vrije trap van Roald Heerkens goed terug op Harold Vrolijk, die overtuigend binnen schoot. “We waren zeker niet de mindere ploeg in de eerste helft,” zei Thierry van er Kooye na afloop. “Het is dan zonde dat je uit een standaardsituatie een goal tegen krijgt en met rust op achterstand staat. Wij hadden weinig lengte in de ploeg deze wedstrijd en daar profiteerde Jodan Boys van.”

Na de rust kwam AFC na welgeteld twintig seconden op een 2-0 achterstand. “We stonden te slapen,” was de spits duidelijk over deze tegentreffer. Elliot Pattinama profiteerde en schoof de bal in de verre hoek. In het vervolg van de tweede helft stond AFC voor de moeilijke opdracht om twee goals te maken. AFC kreeg enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar ook Jodan Boys kreeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Twintig minuten voor tijd kwam AFC terug in de wedstrijd. Michael Malmberg bediende met een voorzet vanaf links Van der Kooye en de spits kon simpel binnen tikken. AFC ging in het laatste kwartier alles op alles zetten om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De ploeg van Nihom was met schoten van Floris Dokkum en Van der Kooye nog dichtbij, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer. “We hebben redelijk goed gevoetbald en genoeg strijd geleverd, maar helaas staan we weer met lege handen. Toch geeft het spel wel genoeg vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het kwartje moet alleen nog even de goede kant op vallen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)