Nipte zege voor Sporting Martinus in Hooglanderveen


In het eerste kwartier was er weinig te beleven. Het eerste kansje was voor Hooglanderveen. Junior Kameni zag Dean Palmer ver voor zijn goal staan en probeerde het maar eens. Maar zijn poging belandde ruim naast. Ook de volgende kans was voor Hooglanderveen. Jurriën Ebbes stuurde Bart van Steen goed diep. Maar Palmer was uit zijn doel gekomen en wist het schot op de rand van de zestien te blokken. 

Daarna werd Sporting Martinus voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Nathan Dahele moest door Thomas Peters uit het doel getikt worden. Met een klein half uur op de klok maakte Sporting Martinus er 0-1 van. Nadat een kopbal van Broos Krijger op de lat uiteen spatte, werkte Jay Day al vallend de bal tegen de touwen. Niet lang daarna dacht Martinus op weg te zijn naar de 0-2. Sem van Bruggen trok vanaf links naar binnen en schoot. Er werd geappelleerd voor hands, maar daar was geen sprake van. Van Bruggen kreeg in de rebound wel een nieuwe kans, maar die ging naast. Daarna ging het spel wat op en neer. Op slag van rust wist Hooglanderveen de toch wel verdiende 1-1 te maken. Een voorzet van Nick Versteegh werd door Menno Bos keurig in de verre hoek geknikt. 

Ook na rust werd het een duel zonder al te veel hoogtepunten. Een kwartier voor tijd was het Sporting Martinus dat wederom de leiding wist te nemen. Krijger stond helemaal vrij en schoot de bal in de linkerhoek. Er volgde een slotoffensiefje van Hooglanderveen met pogingen van Mehmet Kaya en Kameni, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. In de slotminuut had Peters nog moeite met een schot van Van Bruggen en werd het nog bijna 1-3, maar uiteindelijk wist hij de bal weg te werken.

Een nipte zege dus voor Sporting Martinus, dat bovenin mee blijft doen. Volgende week treft het laagvlieger SDZ. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)