Home / Zaterdag 1a / Nipte zege voor AFC bij hekkensluiter De Bilt
AFC zaterdag

Nipte zege voor AFC bij hekkensluiter De Bilt

AFC ging zaterdag op bezoek bij hekkensluiter FC De Bilt, met in het achterhoofd dat het nog een kleine kans had op de tweede periodetitel. Daarvoor moet Roda ’46 verliezen en AFC zelf winnen. Dat laatste deed het, maar Roda ’46 won ook.

In de eerste twintig minuten kwam FC De Bilt verrassend sterk voor de dag en had het een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Dat lukte niet, waarna AFC even later op een 0-1 voorsprong kwam. Na balverlies van De Bilt op het middenveld, profiteerde AFC. Mauritsio Helstone werd weggestuurd richting het Biltse doel en was trefzeker. Gedurende de eerste helft bleef het spel op en neer gaan.

Mauritsio Helstone

Snel na rust maakte FC De Bilt via Milan Hoeffnagel de gelijkmaker. Maar niet lang daarna ging AFC alweer aan de leiding. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Floris Dokkum gepromoveerd tot doelpunt. Martijn Scholman zat er nog wel bij, maar wist de al niet uit het doel te tikken. Ook daarna kreeg FC De Bilt nog kansen op meer goals, maar die vielen niet. AFC ging dus met 3 punten terug naar Amsterdam en gaat volgende week op bezoek bij koploper Scherpenzeel.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Foto’s: Tom Poederbach

Overwinning in extremis voor WV-HEDW

 

Send this to a friend