Genridge Prijor

Nipte zege voor Ajax in Hoogland

Ajax bracht zaterdagmiddag een bezoek aan Hoogland, in de buurt van Amersfoort. Hoogland debuteerde afgelopen seizoen in de Derde Divisie zondag en sloot het seizoen af als hekkensluiter. Door de coronacrisis acteert de ploeg echter ook dit seizoen op het tweede amateurniveau.

Het duel tussen Hoogland en Ajax begon vanwege de hitte al om 12.00 en er werd besloten om 4 x 20 minuten te spelen. De opstelling in de eerste helft kwam het dichtst bij de waarschijnlijk basiself, al ontbraken er nog enkele spelers. Zo waren Glenn van Zoolingen en Mitchell Burgzorg er bijvoorbeeld nog niet bij.

Ondanks de hitte probeerden beide ploegen er het beste van te maken en geregeld de aanval te zoeken. Aan het begin van het tweede kwart dacht Hoogland op voorsprong te komen, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel. Een paar minuten later was Ajax aan de andere kant dicht bij een goal. Ricardo Fransberg gaf de bal vanaf rechts perfect voor, maar wist daarmee geen teamgenoot te bereiken. Na 2 x 20 minuten werd er een kwartier gerust en kwam er vervolgens een ander Ajax terug.

Het Ajax van de tweede helft bestond uit een aantal ervaren krachten als Siver Abdulrahman en Lars Middelwijk, gecombineerd met veel spelers van Ajax zaterdag 2. In de tweede helft lag het tempo wat lager dan in de eerste helft en waren er weinig uitgesproken kansen. Als er al iemand dicht bij een goal was, dan was het Hoogland wel. Toch was het Ajax dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Kenneth Misa Danso, die in principe een stapje terug zou doen dit seizoen, was binnen de lijnen gekomen en zette Ajax op voorsprong. Na een aanval van Hoogland schakelde Ajax snel om en gaf Middelwijk een goede bal richting de voorhoede. En het was uiteindelijk Misa Danso die de 0-1 en daarmee ook meteen de eindstand op het scorebord zette.

Komende dinsdag vervolgt Ajax de voorbereiding en gaat het op bezoek bij Hoofdklasser De Dijk.

Opstelling Ajax eerste helft: Ruben Zandwijken; Jake Wollgarten, Bryan Ottenhoff, Moiz da Silva, Serginho Sanches; Ricardo Fransberg, Timo van Roemsburg, Marijn Sterk; Sercan Yilmaz, Stefan Smal, Genridge Prijor

Opstelling Ajax tweede helft: Tobias Ravelli; Kenneth Dames, Siver Abdulrahman, Giovanny Leibbrand, Lars Middelwijk; Stany Dankerlui, Jack van Moerkerk, Yarimo Jansen, Vicenzo Schep; Anouar Moussa, Genridge Prijor (Kenneth Misa Danso)