Home / Algemeen / Nipte zege voor De Meer op SO Soest

Nipte zege voor De Meer op SO Soest

De Meer heeft zijn eerste wedstrijd in drie maanden tijd weten te winnen. Een goal van Boris Santen na een half uur spelen was genoeg voor de winst op SO Soest. Zo blijft de ploeg van Stan Bijl aan kop in Zondag 2b.

Het was geen aantrekkelijke wedstrijd tussen de koploper en de nummer 4 van de competitie. Het grasveld van De Meer ligt er al maanden slecht bij en dat maakt goed veldspel zo goed als onmogelijk. “De bal stuiterde alle kanten op en dat is frustrerend, want wij willen aantrekkelijk voetbal spelen. Uiteindelijk hebben we op werklust en vechtlust toch weer de winst weten te halen”, aldus Stan Bijl.

Het was De Meer dat na ongeveer een half uur op voorsprong kwam. Nadat Dennis Trefilov de bal veroverde kon Boris Santen ermee vandoor en hij zorgde voor de 1-0. Niet lang daarna kreeg De Meer nog een goede kans op de 2-0, maar de debuterende doelman Luuk Brouwer redde.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd wat voort en duurde het tot een kwartier voor tijd voordat er weer echte kansen te noteren waren. Hathot ging de diepte in en raakte de lat. Nadat Philippe van Grinsven even later zijn tweede gele kaart pakte, moesten de bezoekers nog met tien man verder. De stand veranderde echter niet meer. “Ik ben blij dat we weer de nul hebben gehouden en weinig kansen hebben weggegeven. We hebben een aantal langdurige blessures en een aantal spelers zit in het buitenland. Het is dus even op de overlevingsstand”, aldus Bijl.

Volgende week gaat De Meer op bezoek bij DWS.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

DWS heeft ook in Hooglanderveen moeite met scoren

 

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend