Wartburgia

Nipte zege voor Wartburgia op Pancratius

Gewaarschuwd door het goede resultaat van Pancratius tegen de Dijk verleden week schoot koploper Wartburgia uit de startblokken en nam de bezoekers in een wurggreep. Toch leidde al dat harde werken en focus op balbezit voor rust tot niet meer dan één grote kans uit een vrije trap van Niek Remijn, die door de keeper van Pancratius knap werd gestopt.

De harde wind dwars over het veld hielp niet mee om een gaatje te vinden in de goed opgestelde verdediging van de vereniging uit Badhoevedorp. En ondanks het veldoverwicht ontbraken bij de thuisploeg de ideeën om écht gevaarlijk te worden.

Meteen na rust lukte het wel. Armando Cuvalaij gaf scherp voor en de bal zeilde over verdedigers en keeper heen waardoor Dylan van Dam kon inkoppen. Het bleek dat Pancratius het tegendoelpunt nodig had om de verdedigende stellingen te verlaten. Bij hun eerste kans na rust was het meteen raak. Een vrije trap in de 65ste minuut werd door een van de Wartburgianen net voldoende van richting veranderd om keeper Max Klink kansloos te laten: 1-1.

Er ontvouwde zich een op en neer golvende strijd waarbij Wartburgia weliswaar nog steeds sterker was, maar waarbij Pancratius de aanval zocht waar het kon. Zo’n 10 minuten voor tijd leek de wedstijd beslist te worden door Soufyan Khodabaks die prima inschoot, maar Pancratius-keeper Roy Schut redde fantastisch. Ook de rebound van Jesse Bollen pakte hij op onnavolgbare wijze waardoor het lang leek alsof het bij een gelijkspel zou blijven. Tot in de 89ste minuut Khodabaks de bal af gaf op de opgekomen Daan van Dijk die zijn man passeerde en hard maar beheerst tegendraads inschoot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Weer een zege voor Wartburgia dus. En omdat De Dijk en Blauw Wit Beursbengels onderling gelijk speelden, loopt de ploeg van Hans Bergsma nog verder uit. De koploper staat nu 11 punten los.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon