Nog geen feest bij DVVA na gelijkspel tegen OSV

In de zaterdag tweede klasse A is koploper DVVA er nog niet in geslaagd om de eerste periode te veroveren. Op eigen veld werd het 0-0 tegen OSV. Kansen kreeg de ploeg van Sjaak Tersteeg genoeg, maar doelpunten vielen er dus niet te noteren. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

“Ik heb in de eerste helft geen aanwijzing hoeven te geven en in de rust had ik ook weinig te vertellen. Het liep prima bij ons. Alleen vergeten we gewoon te scoren”, was de conclusie van Tersteeg na afloop. Het voegde daar vervolgens aan toe dat zijn DVVA in de laatste minuten ook nog de wedstrijd had kunne verliezen. Maar dat zou te veel van het goede geweest zijn voor OSV. Trainer Kai Meeuwse, die voortijdig met rood naar de kant moest, beaamde dat. Meeuwse: “Ik ben blij met een punt. Absoluut. Al kregen we in de slotfase nog wel twee hele grote kansen om te winnen., maar dat zou gezien het spelbeeld wel onterecht zijn geweest”

Timon Hazewinkel (l) werd de hele wedstrijd goed in de gaten gehouden door Govert Vogel

DVVA kreeg in de eerste 25 minuten maar liefst acht kansen op de score te openen. Ze waren niet allemaal even groot, maar een stuk of drie hadden er wel in gemogen. Brendon Humble, Tomion Hazewinkel, Max Hazewinkle, Mark van den Hoek en Vincent van Vliet waren allemaal minimaal een keer in de buurt van doelman Marco Keevel om de trekker goed gericht over te halen. OSV kreeg pas na bijna een half uur spelen de eerste mogelijkheid voor het doel van Waleson. Uit een vrije trap van Clobus kon Adil Jamal net niet voldoende raken met zijn hoofd. Daarna liep de teller, als het om kansen van DVVA gaat, gewoon verder op. Max Hazewinkel kreeg alleen in het laatste kwartier al drie zeer grote mogelijkheden om de score te openen.

Muus Visser ziet dat zijn ploeg weer een kans om zeep helpt

Na rust was de eerste kans voor de bezoekers. Adil Jamal zag zijn inzet, via een been van een DVVA-verdediger voorlangs gaan. Na ruim een kwartier mocht OSV-trainer Meeuwsse van scheidsrechter Julio Barrales aan de andere kant van het hek plaatsnemen wegen opmerkingen op zijn leiding . Meeuwsse: “Een schoen van een van mijn spelers was kapot. Ik zei dat hij een blessure moest faken om van schoen te kunnen wisselen. Vervolgens gaf Barrales hem geel. Ik riep vervolgens ‘he’ en kon vetrekken. Ik heb nog nooit een kaart gehad als trainer en van deze snap ik echt helemaal niets.”

Kai Meeuwsse rood

De thuisploeg kreeg een goede kans om de score te openen. Topscorer Mark van den Hoek speelde zich zelf goed vrij en had de bal voor het intikken, maar hij schoof de bal op de binnenkant van de paal. In de slotfase zette OSV nog aan een rook het aan de zege. Eerste kopte aanvoerder en de goed spelende Mischa Klaver goed in, maar Waleson bracht redding en vijf minuten voor tijd was invaller Bruce Carstens misschien nog wel het dichts bij een doelpunt van allemaal, maar het bleef dus 0-0.

Maandag ziet u een uitgebreide samenvatting van onze wedstrijd van de week en hoort u de reactie van beide trainers en DVVA-speler Brendon Humble. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.