Nog geen fusie Chabab en DWS

Hoofdklasser FC Chabab en derdeklasser DWS hebben bij de KNVB geïnformeerd naar het te volgen traject van een fusie en welke handelingen ze moeten verrichten als ze zouden willen fuseren.  De geruchten dat de fusie al een feit zou zijn is absoluut niet waar. DWS-voorzitter Diekema bevestigd wel dat er gesprekken zijn. FC Chabab laat via twitter weten dat de clubs verkennende gesprekken voeren over een fusie of samenwerking in 2013

“We hebben een aantal keer met elkaar gesproken. Verkennende gesprekken zou je het kunnen noemen. Er is echter helmaal niets concreet.”, zegt DWS-voorzitter Ties Diekema. De geruchten dat er al sprake zou zijn van een fusie is dus pertinent niet waar. Diekema: “Het zijn vrijblijvende gesprekken met als uitgangspunt om te kijken of er iets tot stand kan komen. We gaan in ieder geval verder met praten.”

Marc Nipius, namens de KNVB projectleider van het Amsterdams Voetbalverdrag, denkt dat het bijna een onmogelijke opgave is om de fusie rond te krijgen: “ Voor 1 mei moeten wij, de KNVB, een aantal documenten in ons bezit hebben die goedgekeurd moeten worden door de leden van beide verenigingen.” Diekema beaamt die woorden: “Dat is zeker een korte periode maar waar een wil is is een weg, maar nogmaals zover zijn we helemaal niet.” De mogelijkheid dat Chabab volgend jaar gebruik kan maken van de accommodatie van DWS sluit Diekema niet uit. Diekema: “Ik sluit helemaal niets uit. We zijn momenteel druk doende met volgend seizoen en dat zouden we niet doen als we zouden gaan fuseren. Voorlopig hebben we nog geen concrete stappen gezet. Spannender kan ik het niet maken.”

Nipius benadrukt dat de KNVB, bij een eventuele fusie, alle steun zal verlenen. Nipius: “Als beide clubs echt graag willen dan kunnen we daar extra bij ondersteunen maar het juridische gedeelte moet ook nog in orde komen. Ons standpunt op gebied van fusies is dat als clubs met elkaar willen fuseren dat dat mogelijk moet zijn mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden en regels. Natuurlijk is het zonde dat verenigingen ophouden te bestaan die een rijke historie hebben.”

In onze poll op de homepage kunt u aangeven wat uw voorkeur heeft.

Wordt vervolgd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS