Nog geen kampioenskoorts bij JOS na zege op AFC’34

In de eerste klasse A blijft JOS Watergraafsmeer  maar winnen. Nu was het AFC’34 dat eraan moest geloven, en met een 2-1 nederlaag richting Alkmaar kon vertrekken. Daarmee schudde JOS/W niet alleen een lastige concurrent van zich af maar wist ook haar voorsprong in de eerste klasse A bij de zondagamateurs tot negen punten te vergroten. Een bijna onaantastbare voorsprong, maar van kampioenskoorts is nog geen sprake bij de club op sportpark Drieburg.

“Daarvoor is het al te vaak misgegaan’’, verwoordde trainer Sander Middelbeek de gevoelens bij de club. ,,We moeten nog een aantal wedstrijden spelen waaronder een paar lastige. Om dan nu al te roepen, we worden kampioen, gaat mij te ver. Pas als we zekerheid hebben durf ik te zeggen, de titel is binnen. Nogmaals, daar is het nu te vroeg voor ondanks dat we negen punten los staan van de naaste concurrentie’’.

20140223_151201

Conclusie: Geen kampioenkoorts wel een straatlengte voorsprong op alle achtervolgers en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst en het binnenhalen van het hoofdklasserschap. JOS zit voorlopig op fluweel en dat is te merken aan het spel van de rood-blauwen. Tegen AFC’34 liet men in ieder geval zien dat de ploeg van Middelbeek in vergelijking met voorgaande jaren tot op het bot gemotiveerd is om de titel binnen te halen. Er was niet alleen veel inzet, maar ook strijd waardoor de wedstrijd het predikaat topper zondermeer verdiende. Omdat er zo goed gevoetbald werd ? Nee, meer nog vanwege de inzet aan beide kanten waardoor er een aantrekkelijk schouwspel ontstond. Veel persoonlijke duels die op het scherpst van de snede werden uitgevochten met als gevolg dat AFC’34 dat was gekomen om tenminste een punt aan de wedstrijd over te houden, met twee rode kaarten aan de pan bleef hangen. Verder deelde de goed leidende arbiter Broers nog een aantal gele kaarten uit verdeeld over beide teams.

De amusementswaarde was hoog in deze wedstrijd die in de eerste helft slechts twee kansen voor JOS opleverde en slechts een voor AFC’34.  Eerst kopte Patrick Lokken tegen binnenkant paal en daarna was het opnieuw Lokken die de goed meegekomen  Paul Bekker in de veertigste minuut op maat bediende die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken: 1-0. Een verdiende voorsprong omdat JOS net iets beter was dan AFC’34 dat met veel mensen achter de bal speelde. Met nog een minuut te gaan voor rust was het John van der Kort die schitterend inkopte uit een goed genomen vrije trap van Nick Burger: 1-1.

De vrije trap van Alex de Bruijne is onhoudbaar en bleek de winnende treffer te zijn.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Veel balbezit voor JOS een achteruit voetballend AFC’34 dat met veel mensen op eigen helft tenminste een punt uit het vuur wilde slepen. Toch kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de score uit te bouwen. AFC’34 kon daarvan profiteren toen het een strafschop mocht nemen wegens hands. Nick Burger mikte de bal richting keeper Michel Dijkstra die de bal uit zijn doel ranselde. Weg kans en de mogelijkheid om drie punten mee naar Alkmaar te nemen. Toen Patrick Lokken kansrijk de ruimte in werd gelanceerd, kon Jimi Kooge niets anders doen dan aan de noodrem te trekken. Rood was zijn deel en een vrije trap die door Alex de Bruijne werd verzilverd met een kanonskogel wat ook de eindstand betekende: 2-1. In de slotfase liep AFC’34 tegen een tweede rode kaart aan (2x geel) en kon Menno Meijland na onbesuisd spel de warme douche opzoeken.

JOS had gedaan wat het moest doen, winnen ! En daar was Sander Middelbeek erg blij mee. ,,Ik wil een compliment maken aan mijn team. Niet alleen omdat we hebben gewonnen, maar vooral dat we veel strijd, inzet en karakter hebben getoond om deze pot tot een goed einde te brengen. Vergeet niet dat AFC’34 voor zijn laatste kans knokte. Vandaag hebben we laten zien dat we op extra kwaliteiten tot veel in staat zijn. Helemaal als je bedenkt dat zij met veel mensen achter de bal speelden en er weinig ruimte was achterin. Het was een heerlijke pot voetbal en een absolute topper. Ik denk dat iedereen aan zijn trekken is gekomen’’, was de conclusie van  Middelbeek.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A