Foto Erik Rietman: JOS was de bovenliggende partij maar verloor wel met 0-1 van De Zouaven

Nog geen landelijke beker voor JOS

JOS Watergraafsmeer is gestrand in de kwartfinale van de KNVB beker van het district West 1. Hoofdklasser De Zouaven won in Amsterdam met 0-1 en plaatst zich daarmee voor de ‘grote’ KNVB beker. Voor JOS is het nu even afwachten of zij daar volgend seizoen in mogen uitkomen. Zij zijn nu afhankelijk van wie zich nog meer voor de halve finale plaatsen.

De vier halvefinalisten plaatsen zich automatisch voor de landelijke beker. Mochten er bij de halvefinalisten clubs zitten die zich al op een andere wijze (via de topklasse) hebben geplaatst dan maken de verliezende kwartfinalisten ook nog kans om zich te plaatsen. Ook is er nog onduidelijk wat er met de plaatst van Argon gebeurt. De ploeg uit Mijdrecht stopt met het spelen om zondag maar plaatste zich woensdag wel  voor de halve finales.

JOS Watergraafsmeer en De Zouaven werkte beiden erg hard voor een goed resultaat. Op een mistig Sportpark Drieburg waren beide teams aan elkaar gewaagd. JOS, dat aantrad zonder topscorer Paul Bekker (lichte rugblessure), hanteerde een hoog tempo. Een aantrekkelijk duel waarbij de beide defensies goed speelden. Kansen waren er niet veel in de eerste helft. De grootste kans was voor de Amsterdammers. Vlak voor rust was het Dion Glumac, na een pass van Tom Clobus, die alleen nog door de doelman van De Zouaven gestopt kon worden.

Foto Erik Rietman: JOS was de bovenliggende partij maar verloor wel met 0-1 van De Zouaven
Foto Erik Rietman: JOS was de bovenliggende partij maar verloor wel met 0-1 van De Zouaven

De tweede helft kreeg JOS meer grip op de bezoekers en De Zouaven kwam er nauwelijks meer aan te pas. Via de counter kreeg JOS uiteindelijk de deksel op haar neus. Een kwartier na rust was een snelle uitbraak via de rechterkant van Jaap Jong de aanleiding voor de eerste enige treffer.  Een kopbal van Marco Mazee was onhoudbaar voor doelman Martijn Middelbeek.

De Amsterdammers gingen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker maar de defensie van De Zouaven wilde niet van wijken weten. Met kunt en vliegwerk hield doelman Frank Mol de meest onmogelijk ballen uit zijn doel. Zo wist hij op katachtige wijze een inzet van Alex de Bruijne te stoppen. Hij groeide dan ook uit tot man van de wedstrijd.

JOS Watergraafmeer mag nu afwachten of het als nog in aanmerking komt voor de landelijke beker. Eerst mag het zich herstellen en zich op gaan maken voor de kraker van aanstaande zondag tegen De Dijk, onze wedstrijd van de week.

Verslag met medewerking van Martin van Zurk
Foto: Webiste De Zouaven/Erik Rietman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!