Nog geen periodetitel JOS

Er zijn een aantal gouden regels in het voetbal en die heeft JOSWatergraafsmeer vandaag ondervonden. Begin nooit slap aan een wedstrijd want dan kan je wel eens de controle verliezen en als je verzuimt om te scoren dan doet je tegenstander het wel. Zo ging de ploeg van Sander Middelbeek vandaag met een onverwachte 0-1 ten onder tegen Uitgeest. Waar een periodetitel binnen gesleept had kunnen worden, werd het een grote deceptie. Aanstaande maandag een nieuwe kans.

JOSWatergraafsmeer begon met een aantal mutaties, door blessures van Arthur van Metelen, Dion Clumac en een schorsing van Bas ter Haak, aan de wedstrijd. Maar dat mag voor de ploeg van trainer Sander Middelbeek geen reden zijn om zo matig aan de wedstrijd te beginnen.

De eerste helft van zowel van JOSWatergraafsmeer als van Uitgeest was van een zwak niveau. Uitgeest kreeg pas in de 17e minuut de eerste kans uit een voorzet van de zijkant. Enkele spelers van Uitgeest kregen de mogelijkheid de bal langs keeper Martijn Middelbeek te schieten maar de bal werd naast het doel geschoten. JOSWatergraafsmeer schrok daar van wakker want het was Maurice Renger die uit een snelle tegenstoot de bal uit een moeilijke positie hard over kopte. Toch was het spits Paul Bekker die uit een voorzet van Tom Clobus de bal in de 33e minuut op de paal schoot. En dat was wel het enige wapenfeit van de eerste helft. Een koude en onaantrekkelijke eerste helft werd met een 0-0 afgesloten.

In de rust zal trainer Sander Middelbeek zijn zegje gedaan hebben want de tweede helft was een stuk beter. JOSWatergraafsmeer zette meer druk en Uitgeest werd bij tijd en wijlen flink terug gedrongen. Dus er kwamen kansen maar het vizier van met name Paul Bekker stond deze keer niet op scherp en zijn kopballen vlogen allemaal naast het doel. En het was ook keeper Alders van Uitgeest die met een reflex de kopbal van Paul Bekker uit het doel ranselde. Richmond Bossman was ingevallen voor Jaap Lorier en die bracht meer gevaar op rechts met een paar goede voorzetten. Maar JOSWatergraafsmeer kreeg de bal er maar niet in. Toen ging de tweede gouden regel in werking. Uitgeest had over de hele wedstrijd gezien maar twee mogelijkheden gehad en waren met een punt dik tevreden, maar kregen uit een zeer zwak uitverdedigende actie in de laatste minuut van de wedstrijd de mogelijkheid om met een frommeldoelpunt de drie punten te pakken. En dat was gezien het spelbeeld niet verdiend. Maar daar maalden zij niet om.

Voor JOSWatergraafsmeer een dikke tegenvaller. De tweede periode titel had met winst binnen gehaald kunnen worden. Dat moet nu gedaan worden aanstaande maandag tegen Hoogland in Hoogland. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!