Nog meer lucht voor RODA ‘ 23 na zege op VVZA

In de zondag tweede klasse B heeft RODA ‘ 23 voor de derde achtereenvolgende keer een overwinning geboekt. De ploeg van Marco Bragonje is na de 4-2 zege op VVZA zelfs medekoploper in de derde periode. Bragonje: “ Maar dat gevoel wil ik echt even wegnemen. Daar ben ik echt niet mee bezig.”

Bragonje: “ De periode gaat over negen wedstrijden en ik ben alleen maar bezig om ons veilig te spelen. We hebben weer wat meer lucht. Dat is de conclusie van dit resultaat.”

actie RODA VZZA

Best was het allemaal niet wat er in Bovenkerk te zien viel. “Het was een lelijk wedstrijd en wij speelden het minst lelijk”, verklaarde de winnende coach na afloop. VVZA was vooral gekomen om niet te verliezen. De ploeg uit Amersfoort trok zich vanaf het eerste moment terug richting het eigen strafschopgebied en liet RODA het spek maken.

Na negentien minuten was het Melvin Joling die scoorde vanuit een voorzet van Lennart van der Leest. VVZA moest na die treffer het initiatief nemen, maar liet dat na. De jonge ploeg van Bragonje moest voor rust nog de gelijkmaker incasseren. Freek Rubreck zorgde voor de 1-1.  Bragonje: “ En dan moeten we weer van voor af aan beginnen.” Toch kwam die voorsprong er nog voor het rustsignaal. Een vrije trap van Michael Crombeen werd in de rebound door rechtsback Van der Leest binnen gegleden (2-1).

Lennart van der leest glijdt de 2-1 binnen
Lennart van der leest glijdt de 2-1 binnen

Toen zeven minuten nar rust Robin Visser in de zestienmeter tegen de grond werd geduwd en Crombeen de toegekende strafschop werd benut (3-1) leek de trainer eindelijk rustig te kunnen gaan zitten. Bragonje: “ Zeker niet. Dat heb ik het hel seizoen nog niet kunnen doen. Ook vandaag dus niet. Na die 3-1 ging VVZA wel ineens drukz etten en toen vergaten wij te voetballen. De wind speelde daar ok nog wel een rol bij. Het werd hard werken in plaats van goed voetballen. “

Daan Stevens was de uitblinker aan RODA-zijde en hield zijn ploeg het laatste kwartier in de race
Daan Stevens was de uitblinker aan RODA-zijde en hield zijn ploeg het laatste kwartier in de race

Zelfs na de 4-1 van Jordy Bos had Bragonje dat gevoel niet. Zeker niet nadat Michael Ouwerkerk de 4-2 had gemaakt. VVZA ging op jacht naar meer en was aan doelman Daan Stevens te danken dat er niet nog meer goals vielen. Bragonje: “ Daan heeft er echt een paar 100% ballen uitgehaald. Net als vorige week was hij weer uitstekend op dreef.”

Crombeen schrikt

Omdat ook RODA niet meer scoorde, Bos en Stouthart kregen nog wel wat kansjes, bleef het bij 4-2 en boekte RODA dus haar derde zege op rij. Bragonje: “ Ik hoor net dat het acht jaar geleden is dat RODA drie wedstrijden op rij wist te winnen. Als we volgende week ook van Hillegom weten te winnen dan zijn het er vier en kunnen we nog meer adem halen”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma  op de klassenpagina van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)