Nog zeven finales voor kampioenschap Bouwmeester met zijn DCG

In de zondag derde klasse C gaat DCG fier aan kop. De ploeg van John Limon heeft een voorsprong van negen punten op directe concurrent Zwanenburg en lijkt daarmee recht op de titel af te stevenen. Gary Bouwmeester, een van de sterkhouders van DCG, kijkt echter niet te ver vooruit en spreekt over zeven finales voordat het kampioenschap daadwerkelijk een feit is.

Afgelopen weekend was de Amsterdamse ploeg ook veel te sterk voor RKDES. In de thuiswedstrijd werd er met maar liefs 5-0 gewonnen en de score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Bouwmeester: “Dit keer hadden we totaal geen moeite met RKDES. Op bezoek bij hun hadden we het in de eerste helft heel lastig, maar wisten we na rust de wedstrijd redelijk gemakkelijk te winnen. Nu scoorden we in de eerste helft al twee keer en na die rode kaart hadden ze helemaal niks meer in te brengen.”

Zelf was Bouwmeester verantwoordelijk voor de 2-0 en voor de nummer negen van DCG was dit al weer zijn achttiende van het seizoen. “Het was inderdaad alweer mijn achttiende en daarnaast heb ik ook al tien assists gegeven”, zegt Bouwmeester, die (terecht) meer dan tevreden is over zijn eigen prestaties dit seizoen. Bouwmeester: “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet mijn beste seizoen ooit is. Dit is mijn tweede jaar als aanvoerder en 1000 procent het beste jaar dat ik ooit gehad heb. Het zou prachtig zijn als we het met DCG goed kunnen afsluiten met een titel.”

Bouwmeester
Aanvoerder Gary Bouwmeester was afgelopen weekend weer trefzeker voor DCG

Toch wil Bouwmeester niet vooruitblikken op een eventueel kampioenschap. “Elke wedstrijd moeten we er weer kort op. Natuurlijk wordt er makkelijk gedaan over een wedstrijd tegen de nummer laatst, maar juist dan moet je scherp zijn.” Bij DCG staat er gelukkig met John Limon een trainer voor de groep die daarvoor zorgt. Bouwmeester: “Gister tijdens de training werd de trainer boos op ons. Hij vond dat we er kort op moesten blijven zitten, zodat we de punten blijven halen. Want de tegenstanders gaan er alles aan doen om punten te sprokkelen. Wij spelen nu nog zeven finales en zo moeten we die wedstrijden ook steeds bekijken.”

Mocht DCG doen wat iedereen verwacht en de komende wedstrijden steeds winnend afsluiten, promoveert de club uit West naar de tweede klasse. Bouwmeester en zijn teamgenoten willen ook op dat niveau laten zien waar ze toe in staat zijn. “Er zit veel talent in dit team”, aldus Bouwmeester. “Het zijn allemaal DCG-kinderen, net zoals ik daar één van ben. Ik durf zeker te zeggen dat we meekunnen in de tweede klasse. Als ik heel brutaal ben, denk ik zelfs dat we hoge ogen kunnen gaan gooien als dit team bij elkaar blijft”, sluit de spits zelfverzekerd af.

Foto’s: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)