Home / Algemeen / Nok heeft nog een lange weg te gaan met Legmeervogels
Foto: Hans van Beek

Nok heeft nog een lange weg te gaan met Legmeervogels

Michel Nok werkte twee jaar lang samen met Jack Honsbeek bij Legmeervogels, maar nu moet hij op eigen benen staan en proberen de goede lijn van de afgelopen seizoenen door te trekken. Honsbeek vertrok als assistent naar VVSB en Nok schoof door als hoofdtrainer bij de zondag eersteklasser uit Uithoorn.

“Ik werk momenteel met een selectie van 36 spelers waarvan vier keepers. Daarvan zijn maar liefst zestien jongens nieuw bij de club. En dan hebben we ook nog eens een selectie die gemiddeld zo’n 22 jaar is die nog heel veel moet leren. We moeten hard werken om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar dat is wel aan mij besteed”, legt de oefenmeester uit.

Zijn eerste officiële wedstrijd als eindverantwoordelijke van de Uithoorners verloor hij, met 2-1 van Amstelveen. “Toch vond ik ons zeker niet de mindere partij. Natuurlijk win ik liever, maar over het spel was ik zeer te spreken.” De oefenmeester is tevreden over waar zijn selectie nu staat, alleen moet er nog wel veel gebeuren voor de start van de competitie over twee weken. “We zijn nog niet waar we willen zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld te weinig spelers die de boel op sleeptouw nemen.”

Voor Nok (46) wordt het zijn vierde klus als hoofdtrainer. Na Bijlmer, Real Sranang en Nieuw Utrecht werkte hij voornamelijk als assistent of jeugdtrainer. De voormalige betaalvoetballer van Haarlem, Telstar (drie seizoenen), De Graafschap (zes seizoenen en 142 wedstrijden) en in Zweden bij IK Brage weet wat er van hem verwacht wordt bij Legmeervogels.

“We moeten de komende weken een stukje ervaring opdoen. Ik denk dat we pas na een wedstrijd of vier/vijf kunnen zeggen waar we staan. Het is een zware afdeling die in mijn ogen sterker is dan vorig seizoen met nieuwe ploegen als JOS/Watergraafsmeer, Hoofddorp en AGB. Een echte uitschieter zoals Purmersteijn vorig seizoen zit er volgens mij niet bij. Het zal moeilijk zijn om mee te doen om de prijzen, al hoop ik natuurlijk wel op een periode.”

Foto’s Hans van Beek | Michel Nok tijdens het bekerduel tegen Amstelveen Heemraad