Nominatie speler van het jaar #2: Stefan Tichelaar (Legmeervogels)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de speler van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Dennis Kaars (De Dijk) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 2: Stefan Tichelaar, die in zijn eerste jaar bij Legmeervogels gelijk kampioen werd in de zondag tweede klasse B.

“Deze nominatie is voor mij het toetje op een fantastisch jaar”, aldus Tichelaar. Met negentien treffers en een kampioenschap op zak kunnen we hem hier moeilijk ongelijk in geven. In een competitie waar de verschillen minimaal zijn stak Legmeervogels er met kop en schouders bovenuit. Vier wedstrijden voor het einde werd de titel al binnengehaald. Na de overwinning op ZSGOWMS mochten Tichelaar en zijn ploeggenoten de bloemen in ontvangst nemen.

Tichelaar, die afgelopen zomer overkwam van Argon, had nooit verwacht dat zijn eerste seizoen zo succesvol zou verlopen. “Ik ben van origine een middenvelder, maar door blessures kwam ik al snel in de voorhoede terecht als linksbuiten.  In een vrije rol samen met de andere aanvallers Jordy de Groot en Lulinho Martins. We mochten onderling veelvuldig van positie wisselen zolang we verdedigend maar goed stonden. Ik kwam hier uitstekend tot mijn recht. Ik ben een voetballer die een hele wedstrijd onzichtbaar kan zijn maar op bepaalde momenten beslissend kan zijn met bijvoorbeeld een steekpass.”

Foto Jaap Maars Stefan Tichelaar
Foto Jaap Maars

Legmeervogels werd kampioen met een indrukwekkend doelsaldo van 75 voor en 23 tegen. Een gemiddelde van bijna drie gescoorde doelpunten per wedstrijd. “Zeker aan het begin van het seizoen was echt elke kans een doelpunt. Onze kracht is dat we verdedigend goed staan en in de omschakeling razendsnel eruit kunnen komen. Daarnaast waren we conditioneel sterker dan onze tegenstanders. In de laatste 20 minuten konden we vaak nog het verschil maken. Dit is ook de verdienste van onze trainer (Jack Honsbeek red.). Naarmate het seizoen vorderde merkte je dat teams zich aan ons aan gingen passen waardoor we het spel moesten maken. Hier hadden we moeite mee maar zelfs als het spel niet goed was konden we onze wedstrijden winnen.”

Naast Tichelaar zijn ook zijn Romano de Jonge (OFC), Kenneth Misa-Danso (Ajax), Mark van den Boogaart (AFC zondag) en Floris Dokkum (AFC zaterdag) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 23 mei stemmen op de Speler van het Jaar.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!