Home / Algemeen / Nominatie speler van het jaar: Gino Pique (Zeeburgia)

Nominatie speler van het jaar: Gino Pique (Zeeburgia)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 10 Gino Pique, die persoonlijk en met Zeeburgia behoorlijk succesvol was.

Allereerst gefeliciteerd. Had je de nominatie verwacht?
“Nee, eerlijk gezegd niet. Bij zo’n prijs denk je eerder dat spelers uit de Hoofdklasse of Topklasse genomineerd worden, niet iemand uit de tweede klasse. Het verschil is namelijk enorm.”

Voel je je hiermee vereerd?
“Zeker. Het is voor mij een beloning op een mooi seizoen. Dat was mijn uitverkiezing als speler van het Kampioenschap van Amsterdam vorig jaar ook al. En het kampioenschap in de tweede klasse natuurlijk. Deze nominatie is weer wat extra’s.”

Foto: Jeroen de Kock
Foto: Jeroen de Kock

Hoe kijk je terug op je seizoen?
“Het was best moeilijk. We begonnen het seizoen meteen met hoge verwachtingen, dachten wel even kampioen te worden in de tweede klasse. Dat ging helaas anders. Halverwege het seizoen, toen we achterop waren geraakt, werd het onrustig. We hebben natuurlijk ook twee trainerswissels achter de rug. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, alleen was het wel jammer dat ik uitgerekend bij de kampioenswedstrijd in Brazilië zat.”

Hoe ziet de toekomst eruit?
“Zoals het nu is blijf ik bij Zeeburgia. Ik speel hier al een tijd, heb het naar mijn zin en het is om de hoek. Volgend seizoen spelen we weer in de eerste klasse, ik hoop dat het dan beter gaat als een jaar geleden. Dat denk ik ook wel, want een groot deel van de selectie blijft intact en er zullen wel weer versterkingen bijkomen.”

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?
“Ik denk dat het gaat tussen Mo Ajnane (Chabab), Dennis Kaars (De Dijk) en Alex de Bruijne (JOS Watergraafsmeer). Ik heb ze allemaal zien spelen, ze verdienen het. Maar ik gun het iedereen. Voor mij zou het ook een eer zijn.”

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto boven: Mario Wormhoudt