Home / Algemeen / Nominatie speler van het jaar: Randy Sanches (ZSGOWMS)
Foto: Mario Wormhoudt

Nominatie speler van het jaar: Randy Sanches (ZSGOWMS)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er speler van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Yuri Rose (Ajax) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn tien spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 5 Randy Sanches, die dit seizoen slechts zeventien keer gepasseerd werd bij kampioen ZSGO/WMS.

Allereerst gefeliciteerd. Had je het verwacht?
“Nee niet echt. In zulke verkiezingen is het bijna nooit een keeper die wordt genomineerd. Dus dat ik ben uitgekozen, is een grote eer. En ik sta ook in een mooi rijtje.”

Voel je je hiermee vereerd?
“Zeker. Als team hebben we afgelopen jaar hard geknokt en dit is een beloning daarvoor. Zeventien tegentreffers en een kampioenschap is niet zomaar iets, maar dit is ook erg mooi.”

Foto: Koos van der Leest
Foto: Koos van der Leest

Hoe kijk je terug op je seizoen?
“De eerste seizoenshelft verliep uitstekend. Als achterste linie groeide we naar elkaar toe. Doordat ik heel veel wedstrijden de nul wist te houden, voelde ik me echt onpasseerbaar. We moesten vijf wedstrijden extra spelen door de situatie met Rigters, maar toch werden we gewoon kampioen.”

Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik ben nu 35 jaar, dan zou je eigenlijk zeggen dat mijn carriere voorbij is. Sommigen zeggen dat keepers door kunnen tot hun veertigste, maar dat wil ik niet. Ik wil nu door als jeugdtrainer, bij ZSGO/WMS en ook mijn eigen keeperschool. Toch plak ik er denk ik nog een jaar aan vast. Ik wil heel graag met ZSGO/WMS naar de tweede klasse, een leuke Amsterdamse competitie.”

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?
“Ik denk Dennis Kaars. Ik was al weg bij De Dijk, dus heb hem niet persoonlijk meegemaakt in eenzelfde team. Hij is heel rustig op het veld, maar scoort wel altijd. Behalve bij mij, dan zou hij niet scoren haha.”

Klik hier om te stemmen op een van de tien kandidaten voor ‘speler van het jaar’.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)