Nominatie talent van het jaar #3: Joel Cornwall (Sporting Martinus)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie het talent van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Shaquille Doorson (Ajax) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. In deel 4: Joel Cornwall, één van de uitblinkers in het kampioensteam van Sporting Martinus.

Cornwall is blij dat hij is uitverkozen voor talent van het jaar. Na het kampioenschap van afgelopen zondag was dit zijn tweede mooie moment van de week. “Ik was nog helemaal in de euforie van het kampioenschap en toen kwam deze nominatie er ook nog eens bovenop. Dat maakte het voor mij helemaal een geweldige week. Ik vind het ontzettend leuk dat ik genomineerd ben voor deze prijs. Ik heb me er ook totaal niet mee bezig gehouden eigenlijk. Ik zag het daarom ook niet aankomen. Het kwam echt als een verassing en dat maakt het eigenlijk nog leuker.”

24042016 Real Sranang Martinus Joel Cornwal 2

Afgelopen zondag haalde Sporting Martinus het kampioenschap binnen door een 1-4 zege op bezoek bij Swift. “Dat is echt de verdienste van het hele team en iedereen er omheen,” aldus de aanvallende middenvelder. We hebben er elke wedstrijd voor gestreden en willen echt voor elkaar werken. Dat is de kracht van Martinus. De kampioenswedstrijd tegen Swift was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben het toch op overtuigende wijze afgemaakt.”

Na een moeizame start van het seizoen heeft Cornwall in het tweede deel van de competitie zijn klasse laten zien. “Ik heb een periode gehad dat ik wat minder speelde maar in het laatste deel van de competitie heb ik denk ik mijn aandeel in het succes gehad. Natuurlijk kan het altijd beter en ik hoop dat ook te laten zien. Toch denk ik dat ik met mijn spel en twaalf goals tevreden kan zijn. Het zou leuk zijn als ik deze prijs van talent van het jaar ook nog zou winnen. Ik heb de namen van de andere genomineerden gelezen maar ik ken die jongens verder niet zo goed. Ik heb met stemmen in ieder geval veel steun van familie en vrienden,” besluit Cornwall.

Naast Cornwall zijn ook zijn Fidel Yilmaz (Swift), Davey de Haze (HBOK) ,Stanley Akoy  (Ajax) en Manolito Joren (Diemen) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 9 mei stemmen op het Talent van het Jaar.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!