Nominatie talent van het jaar #4: Manolito Joren (Diemen)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie het talent van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Shaquille Doorson (Ajax) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 4: Manolito Joren, die zich dit seizoen stormachtig ontwikkelde bij Diemen en volgend seizoen te bewonderen is in het shirt van Ajax.

Joren is vereerd dat hij is genomineerd voor de verkiezing van talent van het jaar. “Ik vind het erg speciaal dat ik ben genomineerd en ben er erg blij mee. Het is allemaal erg snel gegaan en ik denk dat deze verkiezing ook laat zien dat ik goed bezig ben. Ik had eigenlijk totaal niet verwacht. Dat komt misschien ook omdat ik er helemaal geen rekening mee heb gehouden. Het is voor mij echt een eer om bij de vijf grootste talenten van dit seizoen te horen.”

Manolito Joren Roda Diemen Koos van der Leest

De middenvelder maakte vorig seizoen al indruk nadat hij met Diemen kampioen werd in de vierde klasse. Met de huidige derde plek op de ranglijst in de zondag derde klasse C kan Joren zeer tevreden zijn. “We hebben een prima seizoen achter de rug in de derde klasse. Ik had niet verwacht dat we zo goed zouden presteren. Er zijn na vorig seizoen een aantal spelers vertrokken dus het was afwachten of we dat konden opvangen. We hebben een erg goed en jong team. Met negen goals en ook veel assists denk ik dat ik belangrijk voor het elftal ben geweest. Ik heb echt het gevoel dat ik een dragende speler ben geworden in het team. Ik kijk met veel tevredenheid terug op dit seizoen.”

Of het 19-jarige talent de prijs ook daadwerkelijk gaat binnenhalen, is voor Joren lastig om in te schatten. “Ik weet niet hoe andere jongens er tegenaan kijken en op wie iedereen stemt. Daarnaast weet ik ook niet hoe die andere vier spelers gepresteerd hebben. Ik schat mijn kansen neutraal in ik hoop natuurlijk dat ik de prijs win. Ik vind het echter al hartstikke leuk dat ik genomineerd ben. Dat is voor mij al fantastisch en een hele eer,” besluit Joren.

Naast Joren zijn ook Stanley Akoy (Ajax), Fidel Yilmaz (Swift), Joel Cornwall (Sporting Martinus) en Davey de Haze (HBOK) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 9 mei stemmen op het Talent van het jaar.

Verslag: Joey Schoo
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!