Nominatie talent van het jaar #5: Davey de Haze (HBOK)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie het talent van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Shaquille Doorson (Ajax) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 5: Davey de Haze.

“Toen ik las dat ik genomineerd ben voor talent van het jaar was ik blij verrast”, vertelt De Haze. De aanvallende middenvelder scoorde dit seizoen al veertien keer. “Ik draai een vrij goed seizoen. In de eerste paar wedstrijden moest ik wennen aan het niveau in de tweede klasse, maar inmiddels kom ik helemaal tot mijn recht. Ik kom ook graag voor het doel van de tegenstander en gelukkig speel ik nu op een positie, waar ik minder aan verdedigen hoef te denken.”

Foto. Ricky Sportphotography. Dave de Haze in actie tijdens het competitieduel met OSV.
Foto: Ricky Sportsphotography. Davey de Haze in actie tijdens het competitieduel met OSV.

De talentvolle middenvelder kende met HBOK een uitermate lastige eerste seizoenshelft en even dreigde degradatie. “En nu doen we opeens mee om de derde periodetitel. Hopelijk kan ik afscheid nemen met promotie.”

De Haze, die vorig seizoen nog met IVV in de derde klasse speelde, vertrekt naar Hoofdklasser De Dijk. “In fysiek en conditioneel opzicht krijg ik het vast lastig bij De Dijk. Ik reken me dan ook niet rijk. Garanties krijg je nooit in het voetbal, maar het zou geweldig zijn als ik de lijn van het afgelopen half jaar kan doortrekken en een basisplaats kan veroveren. Ik ga sowieso mijn stinkende best doen en in de voorbereiding laten zien wat ik kan.”

Naast De Haze zijn ook zijn Fidel Yilmaz (Swift), Joel Cornwall (Sporting Martinus),Stanley Akoy  (Ajax) en Manolito Joren (Diemen) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 9 mei stemmen op het Talent van het Jaar.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!