Nominatie talent van het jaar: Roy Deken (Pancratius)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er talent van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Daan Sutorius (AFC) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn zeven spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 7 Roy Deken, verdediger van zondag tweedeklasser Pancratius.

Allereerst gefeliciteerd. Vind je de nominatie terecht?

Dat is een beetje moeilijk te zeggen omdat je niet weet hoe de andere jongens het gedaan hebben. Ik wist tot voor kort ook niet dat deze verkiezing bestond.

Voel je je hiermee vereerd?

Ja tuurlijk. Als je ineens je naam ziet staan voel je je wel vereerd. Mijn ouders en vrienden vinden het ook leuk voor me.

deken 1

Hoe was je seizoen verlopen?

Persoonlijk heb ik wel een redelijk seizoen gedraaid. We begonnen goed met Pancratius en we deden lang mee om het kampioenschap. In de eindfase van de competitie hebben we het laten liggen. We hadden een jonge ploeg en dan mis je soms nog wel de volwassenheid om een wedstrijd goed uit te spelen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Ik maak deze zomer de overstap naar Ajax Zaterdag. Ik heb er nu twee volledige seizoenen bij Pancratius opzitten, het lijkt mij een goed moment om eens hogerop te gaan kijken.

deken 2

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?

Toevallig ken ik bijna alle genomineerden. Shaquille Doorson en Danny Goedkoop zijn mij het meest bijgebleven. Doorson ken ik van de wedstrijden tegen Zeeburgia en Goedkoop ken ik van het meetrainen bij AFC.

Breng hier je stem uit!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!