gs

Nominatie talent van het jaar: Shaquille Doorson (Zeeburgia)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er talent van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Daan Sutorius (AFC) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Talent van het jaar’ zijn zeven spelers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 7 Shaquille Doorson, middenvelder van zondag tweedeklasser Zeeburgia.

Allereerst gefeliciteerd. Vind je de nominatie terecht?
Gezien mijn ontwikkeling dit seizoen vind ik van wel. Ik ben eerste jaars senior en ik merkte wel meteen dat dit geen jeugdvoetbal meer is. Maar inmiddels kan ik goed meekomen met het niveau.

Ben je hiermee vereerd?
Het is erg leuk om genomineerd te worden en een hele eer. Ik hoop natuurlijk ook dat ik hem ga winnen maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Hoe was je seizoen verlopen?
We hebben drie trainers gehad dit seizoen. Onder Imdat Ilquy kwam het moeizaam op gang ondanks dat hij me wel het vertrouwen gaf. Toen Leeroy Echteld kwam ging het opeens lopen en lukte alles maar onder Reda Achkari ben ik echt opgebloeid. Het is een oud jeugdtrainer van me en hij weet wat ik kan en geeft me ook veel vertrouwen. Onder hem heb ik enorme stappen gemaakt en is mijn spel erg vooruit gegaan. En zijn we ook kampioen geworden.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Ik blijf voorlopig bij Zeeburgia of er moet echt iets concreets worden. Ik wil me hier verder door ontwikkelen maar heb wel al stage gelopen bij Go Ahead Eagles. Dat is helaas om onduidelijk redenen stuk gelopen. Ik hoor wel al geruchten dat andere clubs me willen hebben maar ik heb zelf niets gehoord dus blijf gewoon bij Zeeburgia. Zeeburgia wil graag een stap hoger op en ik ben echt een kind van de club dus het zou prachtig zijn als ik daarin mijn steentje kan bijdragen.

Wie denk jij dat er straks met de prijs vandoor gaat?
Van de jongens die genomineerd zijn ken ik alleen Thom Leenen (DCG) en Roy Deken (Pancratius) omdat die bij mij in de competitie zaten. Ik vindt Thom Leenen een fantastische middenvelder en Roy Deken is een supersterke verdediger dus de concurrentie is hoog. De andere jongens ken ik niet dus ik vind het moeilijk om mijn kansen in te schatten.

Breng hier je stem uit!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!