Nominatie trainer van het jaar #1: Senel Cebar (AGB)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de trainer van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Kees Oostermijer en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn vijf oefenmeesters genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 1: Senel Cebar, die met AGB komende zondag kampioen kan worden in de derde klasse C.

“Dit vind ik echt klasse, het is een hele mooie eer.” Cebar is erg gevleid met zijn nominatie voor Trainer van het Jaar. “Voor mij is dit een mooie waardering. Als alles gaat zoals het moet gaan, worden we zondag kampioen. Samen met de nominatie maakt het voor mij een prachtig seizoen.”

Foto: Jeroen de Kock
Foto: Jeroen de Kock

Met AGB leek hij op het laatste moment naast de hoofdprijs te grijpen, maar door puntverlies van Arsenal gaan de Amsterdammers toch weer aan kop. Volgende week kan het kampioenschap bij winst op IVV worden binnengehaald. “Een week geleden dacht ik dat we het hadden verspeeld, omdat we het niet meer in eigen hand hadden. Maar het blijft nu dus echt spannend. Laten we eerlijk zijn: Arsenal geeft het gewoon weg. Ik had hier echt niet meer op gerekend. Dit kan een fantastisch slot worden.”

Cebar gaf aan na dit seizoen te vertrekken, maar besloot na lang nadenken toch aan te blijven. Na de zomer begint hij dan aan zijn negende seizoen op Sportpark Ookmeer. “Ik blijf net zo lang ik plezier heb met de spelersgroep en het bestuur. Er is laatst een nieuw, bruisend bestuur aangetreden dat mij ook heeft overtuigd om langer te blijven. Er staat een goede spelersgroep, er komen in de zomer echt aanwinsten, dus ik verwacht veel van volgend seizoen. Het zou natuurlijk mooi zijn om dit eindelijk in de tweede klasse te kunnen laten zien.”

Naast Cebar zijn ook Benno Nihom (AFC zaterdag), Jack Honsbeek (Legmeervogels), Martin van Ophuizen (Purmersteijn) en Wilfred den Breejen (Buitenveldert) genomineerd. Via deze link kunt u tot en met maandag 16 mei stemmen op de Trainer van het Jaar.

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!