Home / Algemeen / Nominatie trainer van het jaar #3: Martin van Ophuizen (Purmersteijn)

Nominatie trainer van het jaar #3: Martin van Ophuizen (Purmersteijn)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de trainer van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Kees Oostermijer en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn vijf oefenmeesters genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 3: Martin van Ophuizen, die met Purmersteijn komende maandag kampioen kan worden in de eerste klasse A.

De hoofdtrainer van de Purmerenders is vereerd dat hij genomineerd is voor deze prijs. “Het is altijd leuk om voor zo’n prijs genomineerd te worden. Ik zie het als een mooi compliment voor onze prestaties. Het is namelijk de verdienste van de hele technische staf van de club en iedereen er omheen. Het proces waar we in zitten is drie jaar geleden van start gegaan en ik denk dat we trots mogen zijn op wat we bereikt hebben tot nu toe. De rust die er is bij de club is erg belangrijk en dat is ook de basis om goed te kunnen werken. Deze nominatie is een mooie waardering voor ons werk.”

Zien we Martin van Ophuizen en zijn Purmersteijn volgend jaar terug in de Hoofdklasse?

Aankomende maandag, op tweede Pinksterdag, kan Purmersteijn op bezoek bij DEM kampioen worden en promoveren naar de Hoofdklasse. “Dat zou fantastisch zijn voor de club,” aldus Van Ophuizen. “Ik hoop dat we ons gaan belonen voor het goede seizoen dat we hebben. De kracht van dit team is dat we altijd willen voetballen, op de aanval spelen en het publiek daarmee willen vermaken. We willen ten aller tijden het initiatief hebben en leggen veel risico’s in ons spel. Natuurlijk gaat het dan ook wel eens fout. De teamspirit is echter altijd goed en de ploeg is al lang bij elkaar zodat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”

De oefenmeester zou het leuk vinden als hij de prijs in ontvangst mag nemen, maar houdt zich er niet mee bezig. “Ik had er totaal niet over nagedacht. Ik focus mij nu alleen op de laatste wedstrijd en dat is ook het belangrijkste op dit moment,”besluit Van Ophuizen.

Naast Van Ophuizen zijn Senel Cebar (AGB), Benno Nihom (AFC), Jack Honsbeek (Legmeervogels) en Wilfed den Breejen (Buitenveldert) genomineerd. Via deze link kunt u tot en met 16 mei stemmen op de Trainer van het jaar.

Foto’s: Jose Mol