Home / Algemeen / Nominatie trainer van het jaar #2: Benno Nihom (AFC)

Nominatie trainer van het jaar #2: Benno Nihom (AFC)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de trainer van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Kees Oostermeijer (toen Swift, tegenwoordig WV-HEDW) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn vijf trainers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 2: Benno Nihom, die met AFC zaterdag het kampioenschap in de tweede klasse A nog altijd in eigen hand heeft.

“Ik vind het erg leuk dat ik voor deze prijs genomineerd ben. Er zijn zoveel trainers die iedere week prachtige dingen met hun team neerzetten en dat je hier dan voor wordt genomineerd is een prachtige waardering.”

Benno Nihom is bezig aan zijn eerste jaar als trainer bij het zaterdagelftal van AFC. Samen met veel nieuwe gezichten was het de bedoeling om mee te spelen om de titel en spelers op te leiden voor het zondagelftal. “Ik had gehoopt dat we inmiddels al kampioen waren. Maar we hebben het onszelf lastig gemaakt. We zijn met de zaterdag een andere weg ingeslagen en daar wordt uiteraard kritisch naar gekeken. Maar ik denk dat we met ze alle kunnen terug kijken op een succesvol seizoen.”

Nihom Poederbach2

AFC liet tot tweemaal toe de kans liggen om de titelstrijd definitief in haar voordeel te beslissen waardoor Nihom en zijn mannen dit weekend tegen Marken nog aan de bak moeten om ervoor te zorgen dat het seizoen toch niet in mineur eindigt. “We hebben mooie series neergezet en prachtige resultaten geboekt, maar als we nu de titel niet winnen dan hou je toch een zure nasmaak aan het seizoen over. Het is nu twee keer niet gelukt en gelukkig hebben we nog een derde kans. Ik ben ervan overtuigd dat we die gaan pakken en bovendien moet AMVJ ook maar eens van OSV zien te winnen.”

Nihom is er in ieder geval van overtuigd dat hij met AFC komend seizoen uitkomt in de eerste klasse. De oefenmeester verlengde in januari al zijn contract, waardoor zijn toekomst duidelijk leek. Toch zei hij na de winst op HBOK nog gekscherend dat hij zou stoppen mocht AFC de titel mislopen. “Deze vraag had ik al verwacht. Maar wat ik daarmee vooral probeerde te zeggen is dat we het niet meer mogen weggeven en dat we elkaar na afloop geen dingen gaan verwijten. Ik word op de club ook veel met deze uitspraak geconfronteerd, maar ik heb al bijgetekend dus ik zal volgend seizoen zeker bij AFC langs de lijn staan.”

Naast Nihom zijn ook Senel Cebar (AGB), Wilfred den Breejen (Buitenveldert), Jack Honsbeek (Legmeervogels) en Martin van Ophuizen (Purmersteijn) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 16 mei stemmen op de Trainer van het jaar.

Foto’s Tom Poederbach