Home / Algemeen / Nominatie trainer van het jaar #4: Jack Honsbeek (Legmeervogels)

Nominatie trainer van het jaar #4: Jack Honsbeek (Legmeervogels)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de trainer van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Kees Oostermeijer (toen Swift, nu WV-HEDW) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn vijf oefenmeesters genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 4: Jack Honsbeek, die met Legmeervogels met overmacht kampioen werd in de zondag tweede klasse B.

“Ik vind het leuk dat er erkenning is, maar ik ben zelf nooit zo bezig met nominaties”, glimlacht Jack Honsbeek. De oefenmeester van Legmeervogels beleeft een heerlijk seizoen. De formatie uit Uithoorn was met afstand de beste. “Wat we hebben neergezet is heel knap”, beseft Honsbeek. “Nu ik genomineerd ben, wil ik graag winnen. We hebben nagenoeg dezelfde selectie, die bijna volledig bestaat uit jongens vanuit de jeugd, als vorig jaar. Maar dit seizoen vielen alle puzzelstukjes in elkaar.” Een jaar eerder behaalde Legmeervogels 39 punten. “Zelfs met dat puntentotaal hadden we nu kampioen kunnen worden.”

Jack Honsbeek Legmeervogels

Legmeervogels sloeg aan het begin van het seizoen al zijn slag door ZSGO/WMS te verslaan. “In die wedstrijd kwam duidelijk naar voren dat wij beschikten over een conditioneel sterke selectie dan ZSGO. Pas maanden later waren ploegen even fit als wij en in de tweede seizoenhelft gingen teams zich aan ons aanpassen.”

Toch werden alle concurrenten stuk voor stuk met ruime cijfers verslagen. “Ik probeer mijn teams vanuit hun kracht te laten voetballen”, aldus Honsbeek. De coach maakte eerder het eerste en tweede elftal van Argon kampioen. “Wat mijn geheim is? Dat ga ik niet verklappen, maar ik wil wel een tipje van de sluiter oplichten. Ik ben duidelijk naar de jongens toe en ik vind het belangrijk dat zij weten waar ze aan toe zijn.”

Honsbeek kijkt uit naar de eerste klasse. “Ik heb er enorm veel zin in. Er komen in de zomer een paar versterkingen bij, maar we gaan geen veertien jongens halen. Dat past niet bij Legmeervogels.”

Naast Honsbeek zijn ook Senel Cebar (AGB), Benno Nihom (AFC zaterdag), Martin van Ophuizen (Purmersteijn) en Wilfred den Breejen (Buitenveldert) genomineerd. Via deze link kunt u tot en met maandag 16 mei stemmen op de Trainer van het Jaar.

Foto boven: Mario Wormhoudt