Nominatie trainer van het jaar: Hans Schakel (AMVJ)

Op zaterdag 22 augustus, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, maken we bekend wie er talent van het seizoen 2014/2015 is geworden. Wie wordt de opvolger van Sander Middelbeek (JOS Watergraafsmeer) en gaat er met de trofee en prijs vandoor? De trainers van de Topklasse tot en met de tweede klasse maakten de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen In de categorie ‘Trainer van het jaar’ zijn tien trainers genomineerd. We stellen ze deze week aan u voor. Vandaag in deel 4 Hans Schakel, die met AMVJ net geen kampioen werd en ook in de nacompetitie net naast promotie naar de eerste klasse greep.

Allereerst gefeliciteerd met je nominatie, was je verrast?
“Ik was heel erg verrast. Maar het is natuurlijk wel leuk om genomineerd te worden en waardering te krijgen voor het werk dat je doet.”

Jullie zijn helaas net geen kampioen geworden. Is de teleurstelling al verwerkt?
“Ja inmiddels wel. Hoewel er natuurlijk ook de teleurstelling van de nacompetitie bovenop kwam. Maar inmiddels is het geland en kunnen we ermee leven.”

Jullie competitie was een van de spannendste in onze regio. Hoe heb jij dat beleefd?
“Het was een nek-aan-nek race met WV-HEDW en ook AFC en DVVA deden lang mee. Iedere week stond er wel iemand bovenaan dus dat maakte de competitie wel heel erg leuk.”

Hans Schakel AMVJ

Op de laatste speeldag konden er nog vier clubs kampioen worden, een uniek moment?
“Het was een hectische dag. Je moet natuurlijk zelf presteren maar je kijkt ook met een schuin oog naar de wedstrijd van WV-HEDW. Op een gegeven moment was het duidelijk dat wij onze wedstrijd gingen winnen en dan neemt de spanning op de bank toe. We kregen berichten over dat AFC nog een paar goede kansen kreeg maar uiteindelijk was het jammer dat WV-HEDW het wist vol te houden en wij geen kampioen zijn geworden.”

Volgend seizoen weer een nieuwe poging wagen om kampioen te worden in de tweede klasse?
“We wilden dit jaar heel graag promoveren naar de eerste klasse. Ons team is al lang bij elkaar en wilde graag een stap hoger gaan spelen en kijken waar hun plafond lag. Voor volgend seizoen zal de doelstelling niet anders zijn en zullen we weer proberen om kampioen te worden. Maar we zullen volgend seizoen moeten kijken waar we staan en of we net zo sterk zijn als dit jaar.”

Tot slot, hoe schat je  je kansen in om uiteindelijk met de titel trainer van het jaar aan de haal te gaan?
“Niet heel groot. Ik weet niet precies wie er allemaal genomineerd zijn en wat de criteria hiervoor zijn maar als ik reëel ben denk ik dat mijn kansen niet heel groot zijn. Ik vind het al leuk om genomineerd te zijn en ik zie wel waar het schip strandt.”

Klik hier om je stem uit te brengen op Hans Schakel of een van de andere genomineerde trainers.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!