Noodlot slaat weer toe voor Laurens van de Riet (Martinus)

Afgelopen maandag wist Sporting Martinus de tweede periodetitel op haar naam te schrijven. De feestvreugde werd echter overschaduwd door de zware blessure die doelman Laurens van de Riet opliep.

Vlak na rust moest de doelman alert optreden bij een diepe bal van tegenstander NFC. In een poging deze te onderscheppen brak van de Riet zijn linker kuitbeen en scheurde hij ook zijn enkelbanden af. Een horrorblessure, de arme keeper moest maar liefst driekwartier op het veld behandeld worden alvorens hij naar het VU ziekenhuis werd overgebracht. De plek waar hij de komende weken nog wel even zal verblijven.

vd riet 1

Van de Riet: “Ik ben inmiddels wel over de ergste schrik heen. Toen ik na dat duel naar mijn been keek wist ik niet wat ik zag, ik werd helemaal gek. Mijn enkel hing ter hoogte van mijn scheenbeen, het uitstekende bot heb ik gelukkig niet gezien. Vervolgens kon ik een beetje tot bedaren komen en toen de ambulancebroeders kwamen hebben ze me verdoofd met ketamine. Hierdoor kwam ik even in een andere wereld terecht. Ik lig nu in het ziekenhuis te wachten totdat de zwelling weggetrokken is en dan kunnen ze me opereren, voorlopig moet ik hier dus nog wel even blijven. De reis naar Thailand en Vietnam die ik had geboekt met mijn zusje kan ik vergeten, daar baal ik heel erg van. Ik was ook net aan een goede serie wedstrijden bezig want onze andere keeper (Steven den Heeten red.) is ook geblesseerd.”

vd riet 2

Het is niet de eerste keer dat de 24-jarige doelman een zware blessure moet overwinnen. Hij kreeg in zijn nog prille loopbaan al behoorlijk wat tegenslagen te verwerken. “Ik heb in het verleden al te maken gehad met problemen aan mijn meniscus, hier ben ik ook aan geopereerd. Ook heb ik mijn kruisbanden een keer afgescheurd. Met revalideren heb ik ervaring genoeg. Ik moet me nu wel serieus af gaan vragen of het nog verantwoord is om op een voetbalveld te staan. De komende maanden zal ik hier serieus over gaan nadenken.”

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)