Home / Algemeen / Noordenbos bezorgt HBOK drie punten

Noordenbos bezorgt HBOK drie punten

Joey Noordenbos heeft zijn nieuwe club HBOK de overwinning geschonken in het duel in de tweede klasse A tegen degradant FC Castricum. Na een bizarre wedstrijd met maar liefst negen goals won HBOK met 5-4. Noordenbos scoorde drie keer.

Beide teams hadden vorige week hun eerste duel gewonnen en maakte er vandaag in een onderling duel een zeer doelpuntrijke wedstrijd van. Bij rust stond Castricum met 2-3 voor, maar na negentig minuten was het toch echt 5-4.

Aanvaller Tom Clobus: “ Dit slaat helemaal nergens op. Het is net korfbal. We waren zo veel beter en dan maken we het onszelf zo moeilijk. We speelden ze helemaal weg.”

Na negentien minuten viel pas het eerste doelpunt. En die kwam op naam van de van OFC overgekomen aanvaller Joey Noordenbos. “ Ik was sneller in een sprintduel en kon de bal net langs de laatste man tikken en vervolgens schoot ik hem door de benen van de keeper.” De voorsprong duurde slechts tien minuten. In drie minute tijd zorgde Stef Zijlstra, na een verdedigingsfout van HBOK, en Daan Hamaker voor de 1-2 stand.

Daarna was het weer de beurt aan Noordenbos: “ Mijn tweede treffer was een omhaal. Tom Clobus zette voor en via een verdediger van Castricum werd de bal verlengd.” (2-2). De ruststand was het echter niet. Na balverlies op het middenveld bij de Zunderdorpers was het Maarten van Duivenvoorde die de 2-3 maakte.

Na rust was het wederom Noordenbos die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Noordenbos: “ Het was een vrije trap. Het was vrij dicht bij het doel en er overheen of er langs kon niet. Dus gokte ik erop dat de muur op zou springen en dat deden ze gelukkig.”

De treffer van Noordenbos was de start van een paar perfecte minuten. Binnen tien minuten na rust werd de achterstand omgezet in een 5-3 voorsprong. Eerst dus Noordenbos (3-3) en daarna scoorde Tom Clobus en Jesse Wijnaar (5-3).

Doordat de defensie van HBOK meer aan aanvallen dacht dan aan verdedigen werd het door Duco de Koning nog 5-4. Clobus: “Daarna moeten we nog uitkijken dat het geen 5-5 wordt, maar gelukkig hebben we de punten. Het was echt bizar vandaag. Slaat helemaal nergens op.”

Archieffoto Joey Noordenbos in het shirt van OFC