Home / Algemeen / Noordhuis: 26 goals, maar geen club

Noordhuis: 26 goals, maar geen club

Het is een vreemd seizoen voor Ferry Noordhuis, spits van zaterdag tweedeklasser TOB. Zijn persoonlijke prestatie staat in schril contrast met de prestatie van zijn team. Noordhuis heeft namelijk al 26 keer gescoord dit seizoen, toch is TOB met 19 nederlagen keihard gedegradeerd en dat is behoorlijk tegenstrijdig.

Noordhuis is een typische zestien meter spits. Speel hem aan in het strafschopgebied en hij zorgt voor gevaar. Een tegenstander in zijn rug maakt hem echt niet uit. Op deze manier frommelde hij dus al 26 ballen over de doellijn en aanstaande zaterdag kunnen dat er zelfs nog meer worden. Een klasse apart en waarschijnlijk zal hij dan ook de gouden schoen winnen als topscoorder van de tweede klasse. Afgelopen zaterdag liet hij weer van zich spreken door maar liefst 4 goals te maken in het met 3-5 gewonnen duel bij Hellas Sport.

Zuur is het wel dat TOB volgend jaar dus een klasse lager moet spelen. Noordhuis kan wel een reden aangeven voor de slechte teamprestatie.

Noordhuis:’Ik vind niet dat wij als team geopereerd hebben dit seizoen. Ja, de laatste weken wel, maar toen was de druk eraf, we waren al gedegradeerd. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat er volgend seizoen veel jongens weggaan. Het team valt helemaal uit elkaar. ‘

En dit stelt Noordhuis ook voor een probleem. Hij ziet het niet zitten om bij TOB te blijven en derde klasse te moeten voetballen. Hij is 30 jaar en wil nog graag een keer laten zien wat hij waard is.

Noordhuis:’Ik wil nog een keer echt vlammen in de tweede klasse, maar misschien ook wel bij een eersteklasser, dan kan ik zien wat mijn mogelijkheden zijn. Voor de derde klasse ben ik echt nog te jong en te ambitieus.’

Wie denkt dat de clubs in de rij staan om deze spits ‘met een neusje voor de goal’ binnen te halen vergist zich. Hoe vaak trainers ook klagen dat ze geen scorende spits hebben, de telefoon staat bij Noordhuis nog niet roodgloeiend.

Noordhuis:’Ik heb wel een paar gesprekken gehad, maar hier is nog niets uitgekomen. Ik heb nog wel vertrouwen dat het goed komt, maar het einde van het seizoen nadert wel. Vooralsnog ga ik er vanuit dat ik volgend jaar ergens anders speel.’

Na 18 jaar Purmersteijn, 2 jaar ZOB, 2 jaar Monnickendam en 4 jaar TOB wil Ferry Noordhuis nog een keer een nieuw avontuur aangaan. Noordhuis heeft zijn deel van het overschrijvingsformulier al ingevuld, het is alleen de vraag welke club het andere deel gaat invullen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)