Home / Algemeen / Noordhuis kwijnt weg bij Purmersteijn

Noordhuis kwijnt weg bij Purmersteijn

De overgang van Ferry Noordhuis naar Purmersteijn dreigt op een totale mislukking uit te lopen. De spits kwam afgelopen zomer met veel enthousiasme en vertrouwen over van De Meteoor naar Purmersteijn om ook daar zijn doelpunten te maken. Afgelopen weekend zat Noordhuis echter niet bij de selectie en moest hij met het tweede meedoen. Hierdoor lijkt zijn rol bij Purmersteijn, ondanks het prille seizoen, nu al uitgespeeld.

Vorig seizoen werd Noordhuis met De Meteoor kampioen in de vierde klasse. Met 27 doelpunten had hij een grote bijdrage aan de titel. Dit leverde hem een overgang op naar het uit de eerste klasse gedegradeerde Purmersteijn. Noordhuis: “Met mooie verhalen en duidelijke afspraken werd ik door begeleiders van Purmersteijn overgehaald om deze overstap te maken. Maar ik heb helemaal geen eerlijke kans gehad. In de voorbereiding heb ik maar anderhalve wedstrijd mogen spelen. En in de competitie heb ik tot nu toe ook nog geen volledige wedstrijd gespeeld en ben ik een paar keer ingevallen. Dit is natuurlijk niet wat ik me bij deze overgang had voorgesteld, ik had zeker wel een eerlijke kans verwacht.”, aldus Noordhuis.

Ferry Noordhuis is trots op de titel en zijn doelpunten bij De Meteoor
Ferry Noordhuis is trots op de titel en zijn doelpunten bij De Meteoor

Noordhuis geeft aan dat hij een speler is die vertrouwen nodig heeft om optimaal te presteren. “Vorig jaar wist ik dat als ik eens slecht speelde de trainer mij gewoon liet staan, dit jaar is dat totaal anders. Geef mij eerst eens vier wedstrijden de kans om mijn kwaliteiten te tonen en oordeel dan pas. Tuurlijk kan een trainer dan voor een ander kiezen, maar dan heb ik in ieder geval een eerlijke kans gehad. Als ik dit had geweten dan had ik mijn overschrijving ingetrokken en was ik weer bij De Meteoor gaan voetballen. Maar doordat ik minuten heb gemaakt in een officiële wedstrijd is dit niet meer mogelijk.”

De spits heeft het op dit moment het dus niet naar zijn zin bij Purmersteijn en heeft al gedacht aan stoppen. “Dat heeft wel door mijn hoofd gespeeld inderdaad. Maar ik wil terugvechten en geef niet snel op. Daarnaast vind ik voetballen nog veel te leuk en wil ik nog zeker drie jaar door voetballen.”

Send this to a friend