Home / Homepage / Noordwijk en AFC spelen gelijk (2-2)

Noordwijk en AFC spelen gelijk (2-2)

Afgelopen zaterdag reisde AFC af naar Noordwijk. Het vorige seizoen werd AFC kampioen in de Tweede Divisie. Terwijl Noordwijk juist promoveerde naar de Tweede Divisie. Voorafgaand aan het duel tegen de kampioen stond Noordwijk op een elfde plek op de ranglijst. Bij AFC ontbrak onder meer de geschorste Nick van der Velden. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De ploeg uit de hoofdstad kwam na acht minuten spelen al op voorsprong. Uit een vrije trap van aanvoerder Milan Hoek kopte Raily Ignacio binnen. Ongeveer een kwartier kon AFC van de voorsprong genieten. Nick van Staveren schoot de gelijkmaker op schitterende wijze in de rechterbovenhoek, na een een-twee schoot hij van meer dan twintig meter met links raak. Enkele minuten voor rust stoomde Fouad Belarbi op een aan de rechterkant van het veld, hij verlegde het spel naar de linkerzijde. Na een voorzet werd spits Ignacio bereikt. De aanvaller frommelde zich langs de tegenstander, maar de doelman van Noordwijk kon de inzet met een voet keren.

Nadat de ploegen uit de kleedkamers waren gekomen, was de eerste doelpoging van de Amsterdammers. Een afvallende bal na een corner werd door rechtsback Dalian Maatsen over gejaagd. Kort daarna kwam Noordwijk op voorsprong. Vanuit de omschakeling stoomde Van Staveren op. De rechtsbuiten gaf de bal voor, terwijl spits Emiel Wendt naar de eerste paal bewoog. Het schot van Wendt ging tussen de handen van AFC-keeper Patrick Zonneveld door: 2-1. Met nog circa twintig minuten te spelen wist AFC gelijk te maken. Belarbi kreeg de bal in z’n voeten, nadat Noordwijk slecht uitverdedigde. Op snelheid omspeelde hij zijn tegenstander en schoot fraai achter de Noordwijkse doelman. Bij AFC viel Robbert Schilder nog in. Vanaf dit weekend is hij officieel onderdeel van het team van AFC, hij trainde al wel mee met het team van Uli Landvreugd.

VIDEO: Robbert Schilder is nu AFC’er

Door het gelijkspel passeerde HHC Hardenberg de Amsterdammers. AFC staat nog wel derde in de Tweede Divisie. Wel hebben de Amsterdammers een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de Tweede Divisie te zien. Volgende week zondag neemt AFC het thuis op tegen Jong Sparta.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend