Nootdorp-spits Manuela kwelgeest WVHEDW

Zaterdag eersteklasser WV-HEDW is er ook op bezoek bij Nootdorp niet in geslaagd om de eerste competitiezege van 2016 te boeken. De ploeg van Kees Oostermeijer verloor van spits Marcley Manuela, want hij maakte met twee treffers het verschil: 2-0.

Met nog steeds een aantal geblesseerden en nu zelfs vier schorsingen moest er behoorlijk wat gepuzzeld worden door trainer Kees Oostermeijer. In een slechte eerste helft was WV-HEDW zeker niet de mindere van Nootdorp, dat door de overwinning de koppositie overnam. In de eerste twintig minuten viel geen enkele doelkans te noteren.

Vervolgens wist Richard Lynch een gevaarlijke actie van Marcley Manuela te voorkomen, terwijl doelman Jordy Heimens vervolgens een keer moest ingrijpen bij een schot van de aanvaller. Voor de gasten kreeg Lennart Bril een goede mogelijkheid, maar liet hij de bal in kansrijke positie wegspringen.

SVN-WVHEDW_2714

In de tweede helft leek WV-HEDW enig overwicht te hebben, al liepen goed opgezette aanvallen altijd wel ergens spaak. Alleen een laag schot in de hoek van Mervelinio Olijfveld dwong Nootdorp-doelman Björn Benard tot een redding. Ook schot Ruben Loeve op aangeven van Bril over het doel van de thuisploeg.

Uiteindelijk was het Nootdorp dat na 66 minuten de ban doorbrak. Het terugspelen was niet zuiver genoeg door WV-HEDW, Dennis Darnley schoot de bal ongelukkig tegen Manuela op en de aanvaller kon dit buitenkansje bekwaam afronden: 1-0. Nog geen vier minuten later werd het zelfs 2-0 toen Manuela vanaf eigen helft richting het doel van de Amsterdammers kon gaan, doelman Heimens omspeelde en uit een lastige hoek de wedstrijd in het slot gooide.

SVN-WVHEDW_3259

In de laatste twintig minuten slaagde WV-HEDW er namelijk niet meer in om nog iets terug te doen. De vierde nederlaag op rij zorgde ervoor dat de ploeg van Kees Oostermeijer naar de twaalfde plaats is gezakt, slechts één punt boven directe degradatie. Volgende week kunnen de Amsterdammers de pijlen ergens anders op richten, als de halve finale van de districtsbeker tegen Hoofdklasser Swift op het programma staat. Maar voor lijfsbehoud worden het nog vier lastige wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.