Nu overweegt DWS beroep na bekeruitschakeling tegen Wartburgia

De soap rond de bekerwedstrijd tussen DWS en Wartburgia lijkt een nieuw hoofdstuk te krijgen. In de herstelde strafschoppenserie werd DWS met 4-5 uitgeschakeld, maar hier zit volgens de zondag derdeklasser een staartje aan. Trainer Guus Uhlenbeek vindt de gang van zaken “erg slordig” en overweegt een beroep na een vreemde beslissing van de scheidsrechter.

Strafschoppen moesten op een donderdagavond op Sportpark Spieringhorn voor de beslissing zorgen, nadat de scheidsrechter in de bekerwedstrijd tegen de regels in besloot een verlenging in te lasten. “Dat was een fout, maar Wartburgia had ook kunnen zeggen dat ze niet wilden spelen, omdat er strafschoppen genomen moesten worden. De KNVB had beide ploegen door kunnen laten gaan in de beker of de hele wedstrijd opnieuw spelen, in plaats van allebei nog terug te laten komen speciaal voor strafschoppen. En als je ze dan moet nemen, hoor je toch dezelfde spelers op te stellen?”

Volgens zijn collega van Wartburgia, Hans Bergsma, klopt dat echter niet. “Vorig jaar heb ik tegen Real Sranang ook zoiets meegemaakt. Moest er op een vrijdagavond nog acht minuten worden gespeeld, terwijl niet iedereen beschikbaar was. De scheidsrechter stond erop om met diezelfde spelers te spelen, maar kwam hier op terug toen ik hem op de regels wees. Volgens de reglementen mag je iedereen opstellen, mits ze speelgerechtigd zijn en niet werden gewisseld in de desbetreffende wedstrijd. Op een donderdagavond zitten er bij ons ook spelers met werkverplichtingen, dus kon ik niet precies dezelfde spelers meenemen. Maar dat mag.”

Uiteindelijk wonnen de gasten met 4-5. Al viel hier nog een opmerkelijk moment aan vooraf. Bij de negende penalty (met een stand van 2-1) ging Wartburgia-speler Tom Ridderbos achter de bal staan. Hij miste de strafschop, maar DWS-doelman Selattin Dagasan zou volgens de scheidsrechter te vroeg op de grond hebben gelegen, waardoor de penalty overgenomen moest worden. Tot groot onbegrip van Dagasan, die Ridderbos vervolgens wel zag scoren. “Zelfs de twee grensrechters spraken de scheidsrechter tegen. Heel raar dit.”

Uhlenbeek overweegt vanwege deze twee dingen in beroep te gaan tegen de gang van zaken. “Onze aanvoerder heeft geen akkoord gegeven voor het wedstrijdformulier. We gaan kijken wat we hieraan kunnen doen en of het iets uitricht. Hier laten we het in ieder geval niet bij zitten.”

Voor Wartburgia wacht in de volgende ronde een thuiswedstrijd tegen zondag vierdeklasser Grasshoppers. “Natuurlijk zijn we er hartstikke blij mee”, aldus Bergsma. “In de eerste wedstrijd hadden we aan het eind op penalties gegokt en toen we verloren meteen aangevochten. Hier zijn we ook voor gegaan, om verder te komen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!