NVC en DCG houden elkaar in evenwicht

Zondag 22 maart was een mooie dag met zonnestralen. Een dag om heerlijk naar een wedstrijd te kunnen kijken .Op basis van de ranglijst misschien geen hele interessante wedstrijd, maar na de drie nederlagen van DCG op een rij en NVC die de aansluiting moet maken naar de ‘gigantische middenmoot’ in de zondag 2e klasse B wellicht een wedstrijd die in werkelijkheid anders oogt dan de ranglijst aangeeft.

Vanaf de eerste minuut is NVC de bovenliggende partij en dicteert de wedstrijd zowel voetballend als in kansen. NVC heeft een degelijke opbouw en DCG kan daar weinig druk op uitoefenen. Heel dreigend wordt NVC niet in het eerste kwartier, maar de club uit Naarden kruipt vervolgens langzaam op naar de helft van DCG. De verdedigers van DCG hebben hun handen vol aan de spits en rechtsbuiten van NVC.  Vooral de rechtsbuiten Franklin de Jong sticht voor gevaar maar tot een 100% kans leidt het niet. NVC weet in de eerste helft verder alleen gevaarlijk te worden uit hoekschoppen. Kevin Vermeij kopt tot twee keer goed in maar vindt Lemuël op zijn pad en kopt een keer voorlangs. Daarnaast heeft Ferry de Smalen een vrije kopkans maar ook hij kopt voorlangs, waar vervolgens geen andere speler van NVC de bal kan toucheren en de bal dus naast gaat. Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Duel NVC DCG

In de tweede helft wordt het rommeliger, met meer duels en een hoop balverlies aan beide kanten. Het is een wedstrijd die meer op neer gaat. DCG wordt wat brutaler en zit korter in de duels, maar het mist wat stootkracht door het gemis van een aantal vaste krachten. DCG creëert een aantal kansjes via Damian Simson en Furnon Haselhoef. In de 70e minuut komt Franklin de Jong met een lange rush over de rechterzijkant goed door en hij legt de bal panklaar legt op Nino Walda, die beheerst en overtuigend de 1-0 maakt voor NVC. Na het doelpunt is DCG in staat om een stap extra te doen waardoor DCG van haar eigen helft af komt. In de 73e minuut verdient DCG hierdoor een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Robin de Weij staat achter de bal en schiet de bal geweldig in de verre hoek en maakt zo het balverlies wat hij leed, bij de 1-0 voor NVC, helemaal goed. In de 88e minuut komt Joshua Koene goed door met de bal via het centrum en na wat hotseknots staat hij oog in oog met Roelofsen die hem de baas blijft waardoor de 1-1 eindstand op het scorebord  blijft staan.

John Limon NVC DCG
DCG trainer John Limon kon na afloop leven met het gelijkspel tegen NVC

 

John Limon was na afloop van mening dat de puntendeling terecht was. Limon: Vandaag was NVC in de eerste helft sterker en had misschien wel met 2-0 voor kunnen en moeten staan. In de tweede helft was het meer gelijk opgaand met over en weer wat kansen. Al met al denk ik dat NVC het betere van het spel had en ben ik blij met een punt, nadat we drie wedstrijden hebben verloren. Net voor het einde hoop je natuurlijk nog op de drie punten maar daarmee is het 1-1 gelijkspel terecht.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG