Home / Algemeen / NVC klopt FC Weesp in streekderby

NVC klopt FC Weesp in streekderby

NVC kan na een overwinning op FC Weesp weer naar boven kijken in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Joeri van Gelder en Fred de Smalen was in Naarden met 3-1 te sterk voor de streekgenoot. Door de overwinning stijgt NVC naar de zesde plaats.

In de beginfase van de wedstrijd oogde het nogal rommelig waarbij beide ploegen op zoek waren naar de juiste opbouw en spelmomenten. Het waren kleine kansen aan beide kanten, maar tot een gevaar kwam het niet echt. In de zestiende minuut werd echter de ban gebroken door NVC. Valencio Bruinhart forceerde een schot dat werd gekraakt, waardoor de bal bij Peter van Dongen kwam en hem achter Weesp-doelman Wim Tap schoot (1-0). Toch bleef het spelbeeld het zelfde als voor de goal. Het initiatief werd genomen aan beide kanten maar het lukte maar niet om tot echte grote kansen te creëren.

Na een klein half uur profiteerde FC Weesp van een fout in de opbouw van NVC en die kansen moet je vooral Jesse van Huisstede niet geven. De topscorer van de tweede klasse B noteerde zijn negentiende goal met een mooie stift over doelman Eman: 1-1. Na de gelijkmaker was NVC meteen weer wakker met kansen voor Franklin de Jong (reflex doelman) en een schot van Roberto de Randamie op de kruising.

FC Weesp - NVC

Na de rust nam NVC weer het initiatief op zich, ook weer in het begin kleine kansen aan beide kanten, maar NVC begon langzamerhand het overwicht naar zich toe te trekken. Vooral met de uitblinkende Roberto de Randamie die NVC in de tweede helft aan de hand nam. In de 71ste minuut gaf de 33-jarige voetballer de bal voor en Jerry Osei knikte de bal beheerst binnen (2-1).

FC Weesp wilde herstellen en bracht Oseanu Doorn in voor meer dreiging voorin. Het resulteerde in een grote kans voor Jesse van Huisstede die gek genoeg de bal naast schoot van zes meter. Zo kwam NVC goed weg. Kemal Gezer en Jermain Heldoorn werden aan de kant van NVC gebracht en de laatstgenoemde gooide de pot op slot. Alweer op een voorzet van de Randamie knikte dit keer Heldoorn de bal binnen. De 3-1 was meteen de beslissing.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van zondag 2B.

Verslag: Ossama el Fakir
Foto’s: FC Weesp (Archief, FC Weesp-NVC eerder dit seizoen)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)