Home / Algemeen / Oefenduel tussen Wartburgia en DVVA kent geen winnaar

Oefenduel tussen Wartburgia en DVVA kent geen winnaar

Wartburgia is als koploper van de zaterdag derde klasse B de winterstop ingegaan. Zaterdag speelde het op eigen veld een oefenduel tegen DVVA uit de tweede klasse. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Het Wartburgia van trainer Hans Bergsma gaf de eerste tien minuten de toon aan tegen de ploeg van Lex van der Horst. In de negende minuut kwam de thuisploeg aan de leiding door een goal van Dille van Dam. Na de openingstreffer ging het duel gelijk op, de beste mogelijkheden waren wel voor DVVA. Na een kwartier spelen trok DVVA de stand gelijk, Max Hazewinkel schoot de 1-1 tegen de touwen. Wartburgia kwam echter goed terug, maar was erg slordig binnen het zestienmetergebied en liet dan ook een mooie kans liggen. Dat deed DVVA in de dertigste minuut niet. Kevin Scholte scoorde de 1-2. Voor rust bouwden de bezoekers de score verder uit. Hazewinkel schoot met zijn tweede treffer van de middag de 1-3 binnen.

Na de hervatting wilde de thuisclub snel tot scoren komen, maar de doelman van DVVA wist tot tweemaal toe een goal te voorkomen. In de 70e minuut moest de doelman dan toch zwichten toen invaller Wanar Kelmanutu met een fraaie volley de 2-3 op het scorebord zette. Wartburgia hield in deze fase het meeste balbezit en DVVA had moeite om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Later kwamen er wel weer wat kansen voor de gasten maar zuiverheid ontbrak. In de slotfase werd het nog spannend doordat Wartburgia veel druk zette en DVVA moeite had met het uit verdedigen. Ook speelden de gasten met tien spelers, aangezien er geen invallers meer waren. Uiteindelijk kreeg de thuisclub toch loon naar werken en wist Warnar Kelmanutu van zeker 25 meter met een strakke schuiver zijn tweede goal van de middag te maken: 3-3. Niet veel later kwam het eindsignaal en was Wartburgia het meest tevreden met de uitslag.

Wartburgia coach Hans Bergsma vond DVVA bij vlagen wel iets beter. Bergsma: ”Wij dicteerden de wedstrijd de eerste tien minuten en een groot gedeelte van de tweede helft. DVVA had voor de rust de betere kansen, maar wij kwamen later goed terug en kregen hiervoor in de slotfase de beloning. Verder heb ik genoeg punten gezien die we nog moeten verbeteren“, aldus Bergsma die komend seizoen stopt als hoofdtrainer bij Wartburgia en het wat rustiger aan wil gaan doen.

Wartburgia-trainer Bergsma: “Niveau steeds verder omhoog”

Foto boven: Frank van Paridon, andere foto: Herman de Wit
Tekst: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend