OFC in de 99ste minuut onderuit tegen Achilles’29

OFC heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. In de tweede kwalificatieronde, na een bye in de eerste ronde, werd er met 3-2 verloren van Achilles’29. Het winnende doelpunt viel in de negende minuut van de blessuretijd.

“Ik weet niet waarom er zoveel extra tijd bij kwam. Dat zou je aan de scheidsrechter moeten vragen. Natuurlijk waren er wat blessures en is wat extra tijd normaal, maar negen minuten was wat overdreven”, zei debuterend trainer Yuri Rose. “Het is echt zuur want we hadden zeker recht op een verlenging.”

OFC domineerde in Groesbeek de eerste twintig minuten van het duel en kwam in de dertiende minuut ook verdiend op voorsprong. Rechtsback Henry Opoku ging de combinatie aan door het centrum en schoot uiteindelijk in de korte hoek binnen (0-1). Rose: “Na die goal gingen we een beetje nonchalant en zelfs arrogant spelen en deden we dingen die we niet moeten doen.”

Bij rust stond het 1-1. Een vrije trap, een meter buiten het strafschopgebied, werd door Omid Popalzay keurig over de muur, buiten het bereik van doelman Atam Koroglu, in de verre hoek gekruld.

Toen OFC twintig minuten na rust op achterstand kwam door Boy van Beek leek uitschakeling nabij, maar door een schitterende vrije trap, van zo’n 25 meter ,van Adnan Barakat was OFC weer helemaal terug in de wedstrijd (2-2).

Het duel leek op een verlenging uit te draaien, maar dat deed het dus niet. Eerst was OFC nog dicht bij de zege toen Mo Cherif een voorzet van Lars Weistra niet binnen kon koppen. Waar Rose dacht dat dat in de laatste minuut gebeurde kwamen er dus nog negen bij. In de 99ste minuut greep Achilles’29 uiteindelijk de zege toen Niels Wouters de rebound van een scrimmage achter Koroglu schoot (3-2).

Rose: “Het is heel zuur dit. Jammer dat we uitgeschakeld zijn., al kan ik alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel. Natuurlijk moeten we nog werken aan wat details, maar over de grote lijnen ben ik zeer te spreken.”

OFC kan vanaf volgende week als het de competitie begint tegen HBS ook beschikken over Bryan Ottenhof. De centrale verdediger komt over van Telstar. Maandag traint hij voor het eerst mee.

Klik hier voor alle uitslagen uit de eerste en tweede kwalificatieronde van de KNVB beker.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC