OFC boekt tegen Jong ADO Den Haag eerste zege van het seizoen

Op bezoek bij Jong ADO Den Haag heeft OFC de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Dat deed de ploeg uit Oostzaan zonder trainer Eric Heerings op de bank. Hij kreeg zondagochtend het bericht dat zijn vader is overleden, waardoor hij logischerwijs niet aanwezig kon zijn bij de wedstrijd.

OFC won het duel in Den Haag uiteindelijk met 1-2, al was het eerst nog wel op achterstand gekomen. Nadat beide ploegen een eerste mogelijkheid hadden gehad, was het halverwege de eerste helft Jong ADO dat de leiding nam. Killian van Mil gaf de bal vanaf links voor op Lance Duijvestijn, die het afmaakte. Maar OFC toonde veerkracht en zorgde razendsnel voor de gelijkmaker. Twee minuten na de goal van Jong ADO kopte Niels Butter een hoekschop binnen: 1-1. Op slag van rust pakte de thuisploeg bijna opnieuw de voorsprong, maar een poging van Yahya Boussakou belandde op de paal.

De grootste kansen waren echter voor OFC en dat was ook in de tweede helft het geval. Het was dan ook niet meer dan logisch dat OFC de achterstand uiteindelijk wist om te buigen in een voorsprong. Dat duurde wel even, want de Haagse doelman Youri Schoonderwaldt keepte een prima wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwamen de Oostzaners dan toch op voorsprong. Na een duwtje in het strafschopgebied mocht Edip Biberoglu achter de bal gaan staan. Hij faalde niet vanaf 11 meter: 1-2. Dat was dus ook de eindstand. Volgend weekend is OFC vrij.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Derde Divisie zondag

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC