OFC boekt zwaarbevochten overwinning op Blauw Geel ’38

OFC heeft zondagmiddag een overwinning uit het vuur gesleept. Het team van hoofdtrainer Pieter Mulders was met 2-3 te sterk voor Blauw Geel ’38.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

De koploper van de Derde Divisie begon moeizaam aan het duel. Hoewel OFC organisatorisch goed stond, was het vooral in balbezit te slordig. Koen van der Zanden zette de thuisploeg na twintig minuten spelen op voorsprong, maar OFC draaide die achterstand razendsnel om. Niels Springer zorgde ervoor dat de Oostzaanders met een 1-1 stand naar de kleedkamers ging.

Mulders besloot om de veldbezetting te verantwoorden, waardoor OFC na de rust anders ging spelen. De oefenmeester kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg tegen een nieuwe achterstand aanliep. Deze keer was het Niels Wouters die de bal tegen de touwen aan werkte. Het was een flinke tegenslag voor OFC, maar de club liet zich niet uit het veld slaan. Springer bracht zijn ploeg opnieuw op een gelijke stand, waarna Abdelmalek el Hasnaoui voor de winnende treffer zorgde door de bal in de bovenhoek te schieten: 2-3.

De hoofdtrainer was na het duel opgelucht dat OFC de drie punten mee naar huis nam. “Natuurlijk zijn we blij met een overwinning, zeker nadat het vandaag zo moeizaam ging. Het was in de eerste helft vanaf onze kant ondermaats, maar dan moet je alsnog voor de punten zorgen. Dat hebben we gelukkig gedaan.” Volgende week is OFC vrij, waarna het op 31 oktober tegen Westlandia aantreedt.

Tekst: Jordi Smit