Ilguy viert de titel van OFC in de derde klasse in 2012

OFC coach Ilguy droomt al van 1e klasse

En weer pakte OFC de titel. Voor de tweede keer op rij. De laatste zes jaar mocht de club vier keer juichen. Van de vijfde klasse naar de eerste klasse in zo”n tijdsbestek is uniek te noemen. Imdat Ilguy is al aardig ingeburgerd in Oostzaan een klein gehucht waar hij zich helemaal thuis voelt. De Zaankanter tekende tussendoor voor zijn vierde seizoen en heeft het reuze naar zijn zin bij deze club.

In 2011 deed de oefenmeester nog een uitspraak dat hij nog lang niet klaar was met OFC. Eerst die tweede klasse halen en dan zien we wel weer verder. Prompt werd het kampioenschap binnengehaald. Dat nu ook de eerste klasse is bereikt kun je een dikke bonus noemen voor de club en IIguy. Wat wordt nu de doelstelling met de Hoofdklasse in zicht want daar kun je niet meer omheen. Handhaven dan maar, of is deze spelersgroep tot nog meer in staat en is de tijd rijp om door te stoten naar een nog hoger plan. En dan nog een aspect, als je kampioen wordt val je op als trainer. Als je als speler presteert val je ook op.
12052013 OFC kampioen podium De Hoofdklassers en Topklassers zitten niet te slapen. Wat te denken van OFC clubtopscorer Rachid el Yagmouri, zijn er al kapers op de kust?. Samen met Paul Bekker van JOS Watergraafsmeer  pakten ze de trofee van het topscorerklassement. Yagmouri scoorde 30 goals met factor 1. Bekker scoorde 25 goals met factor 1.2  en zo eindigde ze alsnog gelijk dit seizoen. De prijs, een uitje naar Barcelona, er zijn vervelender dingen te bedenken. Voor IIguy zaak dat volgend seizoen de groep intact blijft. Hij weet nu onderhand ook wel de route van de platte kar na twee kampioenschapen.

Eigenlijk heeft hij die rit al voor de derde keer achtereen gemaakt. De eerste keer was met het vijfde elftal, maar de laatste twee waren toch wel heel bijzonder met het vlaggenschip van  OFC. Wat de oefenmeester ook streelt is de nominatie van beste coach van het Amsterdamsche Voetbal. In een avondvullend progamma wordt op maandag 27 Mei de uitslag bekend gemaakt in discotheek “Escape” op het Rembrandsplein. De andere vier kandidaten zijn Alami Ahannach van FC Chabab, Sander Middelbeek van JOS Watergraafsmeer, Martin Steenvoorden van WV-HEDW en Juan Fernandez Coto van De Dijk.

 

Ilguy (geheel links) op de bank van OFC
Ilguy (geheel links) op de bank van OFC

Ilguy zelf hierover: Ja, dat ik bij de beste vijf coaches zit dit seizoen vind ik een hele eer. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten. Ik laat het maar over mee heen komen. Voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben.

“Ik heb inderdaad een heel tijdje geleden aangegeven dat ik nog niet klaar was bij deze club. Mijn streven was kampioen worden van de derde klas. Dat is gelukt en gelijk erover heen nu kampioen van de tweede klasse. Ik ben dus wederom nog niet klaar hier maar is ook afhankelijk van de ambitie van de club. Welnu, deze club zelf is ook heel ambitieus. Dat bevalt me heel goed en geeft mij de kans om het eventueel nog verder uit te bouwen. De club zit dus wat dat betreft op een lijn met mij en hoef ik niet weg hier.

Bij het kampioenschap van vorig seizoen na zijn aanvaring met de sloot
Bij het kampioenschap van vorig seizoen na zijn aanvaring met de sloot

‘Het is inderdaad een goede zaak voor onze jeugd dat we weer een stap hoger gaan spelen. Eigen spelers uit de streek is een goede zaak.  Het is zeer zeker motiverend voor onze jeugd dat we weer een stap hoger gaan spelen. Echter maken we daar nog niet echt gebruik van. Dat komt omdat er kwalitatief niet die spelers bijzitten die kunnen aanhaken bij het eerste elftal. We hebben momenteel een goede lichting B. En daar zitten wel spelers bij die zouden kunnen aanhaken bij het eerste elftal. Mochten ze zich blijven ontwikkelen natuurlijk dan moet dat de toekomst van OFC worden. De mentaliteit van topsport probeer ik bij OFC in te brengen. En dat gaat steeds beter moet ik zeggen.

“Als ik wat wil betekenen in de eerste klasse moeten er wel wat spelers bij met nog meer kwaliteiten. Het is nu weer een stuk aantrekkelijker geworden nu we naar de eerste klasse gaan. Ik wordt elke dag wel gebeld door spelers die heel graag bij OFC willen gaan spelen. Iedere dinsdag en donderdag heb ik vijf, zes, zeven nieuwe spelers erbij die mee trainen. Dat is het positieve ervan dat je op een redelijk niveau speelt en dan komen ze vanzelf. Ik speel elf tegen elf en krijg hierdoor een goed beeld van de spelers. Er zitten ook een aantal spelers bij die mee kunnen is mijn conclusie.

Na afloop van de wedstrijd tegen De Kennemers ging OFC weer op de platte kar
Na afloop van de wedstrijd tegen De Kennemers ging OFC weer op de platte kar

‘Ik denk dat het op tactisch en fysiek gebied zwaarder wordt. Ik ken een aantal clubs uit de eerste klasse. In de oefenwedstrijden die wij speelden tegen eerste klassers viel me dat gelijk op. Wat dat betreft is er een behoorlijk verschil met de tweede klasse. Ik ben niet bang voor deze klasse. Wij zijn fysiek niet de minste en ook dat kunnen we aan is mijn overtuiging. Een bonus voor mij dit jaar zou een nacompetitietitel zijn. ‘’Die platte kar gaat zeker van stal worden gehaald (lachend) als we een periode binnenhalen kan ik je verzekeren.

Verslag Hennie van de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!