OFC deelt harde tik uit aan JOS

OFC heeft in de eerste klasse A een zeer gevoelige tik uitgedeeld aan JOS Watergraafsmeer. De ploeg van Imdat Ilguy was heer en meester en won verdiend met 1-4.  Een makkelijk gegeven strafschop brak de wedstrijd na vijf minuten al open.

Het is te makkelijk om te zeggen dat daardoor de wedstrijd beslist werd. Een handsbal  op een schot van El Yaghmouri werd door scheidsrechter Broers gepromoveerd tot een strafschop. De beelden zullen later op de avond uitwijzen of de strafschop terecht was.

Foto Martin van Zurk: Rachid El Yaghmouri op weg naar de veel besproken strafschop

Chelton Linger schoot hem in ieder geval onberispelijk achter doelman Dijkstra. “We hebben het na die tegenslag niet goed opgepakt”, concludeerde JOS-trainer Sander Middelbeek na afloop. En dat was waar. Normaal gesproken is JOS een voetballende ploeg maar tegen OFC koos het gedwongen veelvuldig voor de lange bal omdat de aanvallers van de ploeg uit Oostzaan vroeg druk zette. Ilguy: “ Wij hebben er ook voor gezorgd dat ze niet aan voetballen toekwamen.”

Bij rust was het duel al gespeeld. Koploper JOS keek tegen een onoverbrugbare 0-3 achterstand aan. DE ene aanval van OFC was nog mooier dan de andere. Met snel combinatie voetbal werd JOS van het kastje naar de muur gestuurd. Rachid el Yaghmouri zorgde op aangeven van Wijndal na een half uur voor de 0-2 en op slag van rust was het Linger die na prachtig voorbereidend werk van WIjndal en Bensabouh met het hoofd afrondde.

Foto Martin van Zurk: Kevin Wijndal op weg naar doelman Mitchel Dijkstra

Jonathan Richard, Linger , Wijndal en El Yaghmouri hadden voor een nog grote voorsprong kunnen zorgen. JOS kwam niet verder dan een kans voor Renger na een pass van Bossman en tot twee keer toe werd het terug gefloten voor buitenspel waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Maar verder kwam de ploeg van Middelbeek echt niet.

Na de hervatting  was het binnen tien minuten 0-4. Eerste miste Richard nog een enorme kans maar twee minuten later was het wel raak. Richard bereikte El Yaghmouri en Wijndal ronde de aanval vervolgens af.  JOS werd een grotere afgang bespaart omdat Yaghmouri, Bensabouh en Martha, met een kopbal, verzuimde er meer te maken.

Foto Martin van Zurk: Chelton Linger in duel met Milo Pieplenbosch

Een paar minuten voor tijd mocht Paul Bekker de eer redden door de 1-4 binnen te koppen. Onder de 400 toeschouwers was er na afloop niemand , maar dan ook echt niemand die de zege van OFC onverdiend vond.

Later op de avond een uitgebreide samenvatting en reacties van trainers en spelers. Was het wel of geen hands? En was het dan een strafschop waard? Ilguy: “Er zijn scheidsrechters die hem niet geven.”

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van zondag 1A.