Home / Algemeen / OFC en Ilguy passen zich niet aan in bekerclash tegen Ajax

OFC en Ilguy passen zich niet aan in bekerclash tegen Ajax

Komend weekend staat er weer een nieuwe Wedstrijd van de Week op het programma en ditmaal is het een topper in de beker. Op sportpark De Toekomst staan de zaterdagamateurs van Hoofdklasser Ajax en OFC, dat uitkomt in de zondag Eerste Klasse, tegenover elkaar. In dit eerste deel van de voorbeschouwing op deze wedstrijd is OFC trainer Imdat Ilguy aan het woord over onze Wedstrijd van de Week.

OFC kende afgelopen weekend een merkwaardige zondag. De ploeg uit Oostzaan speelde met 2-2 gelijk tegen de Kennemers en won door dat punt de tweede periode. Toch was trainer Ilguy vooral teleurgesteld na het gelijkspel. Ilguy: “Toen we 2-0 voor stonden, hadden we het goed voor elkaar. Daarna wordt het door een individuele fout 2-1 en daarna raakte we de kluts kwijt. We vergaten toen te voetballen. Het gelijkspel is zo teleurstellend, omdat JOS Watergraafsmeer wel won en daardoor twee punten uitloopt.”

Toch moest OFC snel omschakelen naar de orde van de dag, want de focus is nu volledig op de bekerconfrontatie met Ajax. De voorbereiding is dan ook in volle gang. “Op dit moment gaat de voorbereiding op de wedstrijd van komende zaterdag goed”, aldus Ilguy, die waarschijnlijk over een complete selectie kan beschikken. Ilguy: “Natuurlijk zijn er altijd wat kleine pijntjes, maar ik verwacht dat iedereen morgen weer kan trainen.”

Ilguy verwacht dat de bekerkraker van komende zaterdag een mooie wedstrijd zal woorden. Ilguy: “Zowel voor het publiek als voor ons hoop ik op een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide teams willen aanvallend voetbal spelen dus het zal op en neer gaan. Dat gezegd hebbende zal het voor beide kanten ook meteen lastig worden om de ander te verslaan.”

Ondanks het feit dat OFC een klasse lager speelt dan Ajax is Ilguy niet van plan om zich aan te passen aan de tegenstander. “Nee, we gaan spelen zoals we dat altijd doen. Ik ga me niet aanpassen aan het spel van Ajax. Ik heb Ajax zelf één keer zien spelen en afgelopen zaterdag is er iemand voor ons gaan kijken dus ik weet wel hoe ze spelen. Daarbij zullen zij zich ook niet aanpassen aan ons. Het zal daarom een open wedstrijd worden van beide kanten, met veel aanvallend voetbal.”

Morgen deel twee van de voorbeschouwing op de topper in de beker tussen Ajax en OFC. Dan spreekt Het Amsterdamsche Voetbal met Bart Logchies, de trainer van Ajax.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!